Oscar-auktion er ikke populær på akademiet

Til filmpris-arrangørernes store ærgrelse er 15 Oscar-statuetter sat til salg på en auktion i Californien

Tirsdag holdes der auktion over 15 af de guldbelagte og eftertragtede trofæer, der er vundet før 1950. (Foto: Matt Sayles/AP)
Tirsdag holdes der auktion over 15 af de guldbelagte og eftertragtede trofæer, der er vundet før 1950. (Foto: Matt Sayles/AP)

Der var en del skuespillere, instruktører og producenter, der gik tomhændede hjem fra søndagens Oscar-uddeling i filmbyen Los Angeles.

Men de kan stadig nå at få fingrene i en Oscar-statuette, når der tirsdag holdes auktion over 15 af de guldbelagte og eftertragtede trofæer.

Kan ikke stoppe auktionen
Det er firmaet Nate D. Sanders Auctions, der står for auktionen, som Academy of Motion Picture Arts and Sciences - der står for uddelingen af Oscar-priserne - ikke er ret begejstret over.

- Oscar-statuetter bør vindes, ikke købes, hedder det i en pressemeddelelse, hvor man imidlertid også konstaterer, at det ikke lader sig gøre at stoppe auktionen.

Nye statuetter må ikke sælges
De 15 priser er nemlig alle blevet vundet inden 1950, hvor man indførte en klausul til prismodtagerne om, at de ikke måtte sælge statuetterne videre.

Trofæerne, der er til salg, stammer blandt andet fra film som 'Citizen Kane' og 'Stormfulde Højder', og de forventes at indbringe mere end én million dollar (cirka 5,5 millioner kroner).

En af dem er den, som Herman Mankiewicz vandt for bedste manuskript i 1941 for netop 'Citizen Kane'.

0 kommentarer
Vis kommentarer