Aalbæk: Godt vi ikke er med til Oscar

Peter Aalbæk Jensen er langt fra ked af, at Danmark ikke er repræsenteret ved dette års Oscar-uddeling

Peter Aalbæk Jensen kan sagtens leve med, at Danmark ikke er repræsenteret ved dette års Oscar-uddeling. (Foto: Thomas Sjørup/Polfoto)
Peter Aalbæk Jensen kan sagtens leve med, at Danmark ikke er repræsenteret ved dette års Oscar-uddeling. (Foto: Thomas Sjørup/Polfoto)

Over de senere år har den danske filmindustri vundet den ene hæder efter den anden på alverdens filmfestivaler.

Men når filmverdenens mest eftertragtede hædersmærke i nat skal uddeles i Hollywood, er Danmark slet ikke repræsenteret i de mest prestigefyldte kategorier - det til trods for, at Danmark plejer at være med i kampen om den famøse Oscar-statuette, og oven i købet vandt en sidste år.

LÆS OGSÅ: Så er der Oscar-chokolade - i 3D naturligvis!

Men det generer ikke dansk filmindustris 'godfather' synderligt.

- Det er helt fint, vi ikke er med. Ellers var vi nok gået hen og blevet lidt for selvfede, sådan som vi har raget til os det seneste år, siger Zentropas karismatiske direktør, Peter Aalbæk Jensen, til ekstrabladet.dk og henviser til et succesfuldt dansk filmår med priser på både Cannes-festivalen, Berlinalen og European Film Awards.

I stedet håber han, at et andet europæisk filmland løber af sted med prisen for 'bedste film'.

- Jeg håber helt sikkert, at 'The Artist' vinder. Det ville være fantastisk for os filmmagere, der lever af lidt skæve produktioner, hvis en fransk stumfilm kunne vinde. Og fra et rent egoistisk synspunkt ville det også være perfekt for Zentropa, for så bliver det måske lidt nemmere for os at lave film, lyder det.

LÆS OGSÅ: Køb din egen Oscar

Heller ikke film-eksperten, Kasper Bering Liisberg, der tidligere tonede over skærmen i DR 2 Premiere, mener, der er grund til at være alarmeret over, at dansk film ikke er med i Hollywood i år.

- Nej, det er nok en kombination af tilfældigheder, og så måske også, at de danske film ikke har haft et internationalt snit, siger han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Men jeg glæder mig til at se, hvad der sker i nat. Jeg håber personligt, at Gary Oldman vinder for bedste skuespiller (i 'Tinker Tailor Soldier Spy', red.), for han fortjener det. Og så ved man heller aldrig, hvad han kan finde på at sige i sin takketale.

Se også: Se hvem der kæmper om en Oscar

Det eneste marginalt danske islæt, der er ved nattens Oscar-uddeling, er Nicolas Winding Refns 'Drive', der er nomineret til en Oscar for bedste lydredigering. Lydfolkene, Lon Bender og Victor Ray Ennis, er dog ikke danskere,

0 kommentarer
Vis kommentarer