Ekspert: Historisk Oscar-uddeling

Prisuddelingen var en hyldest til nostalgien, mener chefredaktør, som kalder 'The Artist' en fortjent vinder

'The Artist' vil ikke blive glemt, mener dansk filmredaktør. (Foto: Joel Ryan/AP)
'The Artist' vil ikke blive glemt, mener dansk filmredaktør. (Foto: Joel Ryan/AP)

En fransk film. I sort-hvid. Stort set uden tale. Det lyder ikke ligefrem som en selvskreven Oscar-vinder.

Ikke desto mindre gik 'The Artist' hen og blev nattens helt store vinder ved Oscar-uddelingen, og det var fuldt fortjent, mener Claus Christensen, chefredaktør i filmmagasinet Ekko.

- Det er en meget, meget original film, og samtidig en meget underholdende film. Den slår benene væk under en, siger han til Ritzau.

Tre store priser
Den franske film løb i alt med fem priser, herunder tre af de allerstørste for bedste film, bedste mandlige hovedrolle og bedste instruktion.

LÆS OGSÅ:

Jean Dujardin, 39, takker for den historiske Oscar-statuette. (Foto: AP) Film - 27. feb. 2012 - kl. 05:25 Franskmand slår Pitt og Clooney

- Det er en af de Oscar-film, der vil gå over i historien, vurderer Claus Christensen.

- Der er mange Oscar-vindere, der er halvglemte i dag. Det vil ikke ske for 'The Artist', det er jeg overbevist om. Det, der skete i nat, er filmhistorie, og det er en film, man vil kommet il at referere til i mange år, tilføjer han.

Ifølge chefredaktøren er der mange ting, der på papiret taler imod 'The Artist', hvilket gør de mange priser til noget helt særligt.

Kan ikke lade sig gøre
- Det er en film, man aldrig kunne have forestillet sig. Hvis der var kommet en og havde præsenteret den her film, så tror jeg de fleste filmkonsulenter ville have rystet på hovedet og sagt: 'det kan ikke lade sig gøre', siger Claus Christensen.

Han ser hædringen af 'The Artist' som et udtryk for en nyere tendens, hvor Hollywood er mere åbne for kunstneriske film.

Det viste sig også for to år siden, hvor krigsfilmen 'The Hurt Locker' blev valgt til bedste film foran blandt andre 'Avatar'.

Kigger man på årets øvrige vindere fremhæver Claus Christensen Martin Scorseses 'Hugo', som vandt en række tekniske priser, og Woody Allen, som fik prisen for bedste originale manuskript med 'Midnight In Paris'.

- Det er nostalgiens år. 'The Artist' hylder Hollywood i stumfilmsårene og er selv lavet som en stumfilm. 'Hugo' hylder stumfilmsinstruktøren Georges Méliès, og 'Midnight In Paris' rejser tilbage til 1920’erne og handler om en mand, som hellere ville have levet dengang, påpeger chefredaktøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer