The Artist-instruktør er nervøs før Oscar

Mediernes snak om favoritplacering til The Artist giver filmens instruktør nerver på op til Oscar-uddelingen

Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke 'The Artist' napper én eller flere af de 10 Oscars, som filmen er nomineret til, når prisuddelingen i Los Angeles løber af stablen i nat, dansk tid. (Foto: Scanbox)
Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke 'The Artist' napper én eller flere af de 10 Oscars, som filmen er nomineret til, når prisuddelingen i Los Angeles løber af stablen i nat, dansk tid. (Foto: Scanbox)


Se også: 'The Artist' er en drøm af en filmSe også: Se hvem der kæmper om en OscarSe også: Stumfilm er Oscar-festens storfavorit

Stumfilmen The Artist spås af mange til at løbe med den helt store sejr til dette års Oscar-uddeling.

Og det er noget, der giver sommerfugle i maven hos filmens instruktør Michel Hazanavicius.

- Jeg er en lille smule nervøs. Jeg har fundet ud af, at jeg er lidt anspændt, fordi presset hele tiden vokser, siger Michel Hazanavicius til det franske nyhedsbureau AFP.

The Artist er nomineret i hele 10 kategorier. Blandt andet hovedprisen for bedste film, men også hæderen for bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige birolle og bedste instruktør.

Hyldet ved Golden Globe
Den anmelderroste film har allerede vundet adskillige prestigefulde statuetter. Ved Golden Globe i januar tog den blandt andet æren for bedste film inden for musical og komedie.

Succesen fortsatte få uger senere ved Bafta-prisuddelingen, som er briternes svar på den amerikanske Oscar. Her høstede The Artist blandt andet priserne for bedste film og bedste mandlige hovedrolle.

De mange statuetter giver god grund til at tro, at The Artist har gode chancer for at løbe med prisen for årets film ved Oscar-uddelingen, vurderer Henrik Bo Nielsen, der er direktør for Det Danske Filminstitut.

- Filmen har en kæmpe fordel, fordi den kommer ind i opløbssvinget til Oscar med medvind. Alle vil gerne stemme for en vinder, og der skeler man naturligvis til de to andre priser, siger Henrik Bo Nielsen til Ritzau.

Nervøs instruktør
Selv om Michel Hazanavicius er taknemmelig for medvinden, øger de mange statuetter samtidig presset på ham op til aftenens Oscar-uddeling.

- Normalt er jeg ret afslappet og rolig, men nu begynder jeg at blive ret nervøs, siger Michel Hazanavicius.

Aftenens Oscar-uddeling er den 84. af slagsen.

Husk du kan følge Oscar-uddelingen her på ekstrabladet.dk natten til mandag dansk tid, hvor vi skriver om vinderne og viser showets mange flotte kjoler.

1 af 2 De mange eftertragtede Oscar-statuetter bliver snart befriet for deres beskyttende plastik-overtøj. (Foto: AP)
2 af 2 Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke 'The Artist' napper én eller flere af de 10 Oscars, som filmen er nomineret til, når prisuddelingen i Los Angeles løber af stablen i nat, dansk tid. (Foto: Scanbox)
0 kommentarer
Vis kommentarer