Kvindelig instruktør forelskede sig i Persbrandt

Den danske filminstruktør Kathrine Windfeld fik lov til at skabe sin egen drømmemand, da hun instruerede ’Hamilton - I nationens interesse’ med Mikael Persbrandt i hovedrollenDen danske filminstruktør Kathrine Windfeld ses her sammen med sin hovedrolleindehaver Mikael Persbrandt, som hun forelskede sig professionelt i. (Sony Pictures)
Den danske filminstruktør Kathrine Windfeld ses her sammen med sin hovedrolleindehaver Mikael Persbrandt, som hun forelskede sig professionelt i. (Sony Pictures)

- Jeg blev sgu lidt forelsket i Mikael Persbrandt under optagelserne. Altså på den professionelle måde, forklarer den danske filminstruktør Kathrine Windfeld, der selv udvalgte Mikael Persbrandt til at spille hovedrollen som agent Carl Hamilton i hendes nye film ’Hamilton - I nationens interesse’, der har premiere i de danske biografer i morgen.

Jeg skabte min egen drømmemand
- På en måde fik jeg lov til at skabe min egen drømmemand. I forvejen er han jo den perfekte action-helt med sine isblå øjne, sin fysik og sit store nærvær.

- Men jeg bad ham også om at tabe sig 15 kilo, så han kunne præsentere en overbevisende sixpack og nogle flotte armmuskler og virke overbevisende i rollen som en undercover-agent, der både kan løbe, slås og elske.

LÆS OGSÅ:

Se også: Peter Jackson hylder Persbrandt

- Jeg bestemte også hans frisure, hvilket tøj han skulle have på og i hvilke farver. Jeg bestemte også, hvad han skulle sige, og hvordan han skulle bevæge sig. Og da han så pludselig stod der foran kameraet, kunne jeg ikke lade være med at blive forelsket i ham, siger Kathrine, og det har hun det godt med.

- For hvis jeg ikke var blevet forelsket i ham, så havde jeg ikke lavet mit arbejde godt nok. Jeg skulle helst tænkte: Oh shit. Ham der vil jeg gerne være sammen med.

- Og sådan skal alle danske kvinder helst også tænke om ham, når de går ind for at se filmen, siger Kathrine Windfeld, der lover masser af action til mændene samt kærlighed, sex og dybe følelser til kvinderne.

Kvinde-univers afløst af mande-univers
- Du har tidligere lavet tv-serierne bygget på Hanne Vibeke Holst-romanerne 'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret' med fokus på kvindelige hovedpersoner. Hvordan har det været for dig at lave din første action-film med et meget mere maskulint udgangspunkt?

- Det har været utrolig sjovt. Der er jo en kæmpe forskel på det politiske univers i Hanne Vibeke Holst-romanere med mandlige og kvindelige politikere på de bonede gulve og agenten Carl Hamiltons univers, hvor det vrimler med bomber og alfa-hanner i kugleregn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Persbrandt erkender kokain-misbrug

- Hvorfor tror du, at du som kvinde er blevet valgt til at instruere en film om en så kendt action-figur som Carl Hamilton?

- Jeg håber selvfølgelig, at det er fordi. at de mener, at jeg er en god instruktør. Men jeg tror også, at det er blevet lidt moderne at bruge kvindelige instruktører i action-film på grund af Katryn Bigelows Oscar-sejr for to år siden for hendes film 'The Hurt Locker'.

- Jeg forsøger at putte flere følelser ind i den her film. Hvorfor kun satse på 50 procent - nemlig mændene. Jeg vil også have kvinderne i biografen for at se min film. Og det gør jeg ved at skabe Hamilton som en helstøbt person, et helt menneske, der heller ikke er bange for at vise følelser.

Persbrandt er farlig og sexet
- Hvorfor tænder de fleste kvinder i verden på Mikael Persbrandt. Hvad er det han har, der gør kvinder helt svag i knæene?

- Han har de her klassiske mandlige træk og dyder. Han er lidt farlig. Han er super sexet. Og alligevel formår han at indgyde en form for tryghed hos de fleste kvinder: Hvis jeg vil, kan jeg godt passe på dig, forklarer Kathrine Windfeldt om hovedrolleindhaveren i sin nye film, der er baseret på Jan Guillous bog 'Hamilton - I nationens tjeneste' fra 1988.

Folk, der har læst bogen fra 1988, bliver dog nok lidt overraskede. Filmens handling er nemlig med råd fra Jan Guillou selv ført op til moderne tid. Og i stedet for som i bogen at have en hovedhandling, der sætter fokus på russiske u-både i den svenske skærgård, handler den nye filmatisering om våbensmugling på Afrikas Horn.

Jan Guillou så for nylig den nye filmatisering, og han udtrykte ifølge Kathrine Windfeld begejstring for den måde, som handlingen var ført op til moderne tid. Og han var også helt vild med Mikael Persbrandt i rollen som Carl Hamilton.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skandalerne klæber til Persbrandt

Træt af at være mord-maskine
I den nye film plages Hamilton af visheden om, at årene som hemmelig agent har gjort ham til en decideret mord-maskine. Han vil nu stoppe sit liv som agent og påbegynde et almindeligt liv i stedet. Han har mødt en kvinde og håber, at hun kan blive et vendepunkt i hans liv. Han indser dog hurtigt, at det ikke er muligt i en verden, hvor verdensfreden trues af korrupte politikere og skrupelløse krigsforbrydere.

Et spektakulært attentat planlægges i Stockholm, og Hamilton er den eneste som kan stoppe det. Det bliver en livsfarlig opgave, som bringer Hamilton fra Somalias ødemark til Ammans gader og Stockholms skærgård. Han må gøre hvad der kræves – i nationens interesse.

David Dencik og Pernilla August er også på rollelisten i filmen.

1 af 6 En 'gøp' i munden. Sådan. Nu holder du kæft. - Mikael Persbrandt folder sig ud i rollen som Carl Hamilton. (Foto: Sony Pictures)
2 af 6 Carl Hamilton plejer selvfølgelig også omgang med smukke kvinder på samme måde som James Bond.(Foto: Sony Pictures)
3 af 6 Mikael Persbrandt er hamrende effektiv som Carl Hamilton, der i filmen er lidt træt af, at han har udviklet sig til en ren dræber-maskine.(Foto: Sony Pictures)
4 af 6 En spændende action-scene fra filmen.(Foto: Sony Pictures)
5 af 6 Skandinaviens svar på James Bond: Kvinderne er fuldstændigt vilde med Mikael Persbrandts isblå øjne og hans cool macho-attitude. (Foto: Martin Lehmann/Polfoto)
6 af 6 Den danske filminstruktør Kathrine Windfeld ses her sammen med sin hovedrolleindehaver Mikael Persbrandt, som hun forelskede sig professionelt i. (Sony Pictures)
0 kommentarer
Vis kommentarer