Anmelderne kalder ny Leth-film ordinær

Asger Leths første spillefilm imponerer langt fra de danske anmeldere, der kalder den ordinær og klichefuld.

Asger Leths film får en noget lunken modtagelse af de danske anmeldere. (Foto: AP)
Asger Leths film får en noget lunken modtagelse af de danske anmeldere. (Foto: AP)

Filminstruktøren Asger Leth er gået fra det ene ekstrem til det andet.

Seks år efter den rystende dokumentarfilm 'Ghosts of Cité Soleil' om Haitis slum har Asger Leth nu bedrevet en ægte Hollywood-basker, som imidlertid bliver modtaget noget lunkent af de danske anmeldere.

LÆS EKSTRA BLADETS ANMELDELSE:

Se også: En ikke helt vellykket debut fra Asger Leth

'Fra at være en gådefuld thriller udvikler filmen sig til en dristig kupfilm, der stiller pænt store krav til godtroenheden', skriver Politiken blandt andet i sin anmeldelse af filmen, der har premiere torsdag i biografer over hele landet.

'Det grundlæggende setup er frækt og smart, men plottet udvikler sig slemt utroværdigt', lyder det videre fra anmelderen, der giver filmen tre hjerter af seks mulige.

Går ikke ind
'Med livet som indsats', som er titlen på Asger Leths første spillefilm, tager sit afsæt i en dramatisk scene, hvor den tidligere politimand Nick Cassidy (Sam Worthington) træder ud på afsatsen uden for et hotelvindue på 21. etage i New York.

Men selvom scenen umiddelbart kan forekomme nervepirrende, går fortællingen ikke rigtig ind hos anmelderne:

'Med livet som indsats' viser, at Asger Leth er dygtig til at skabe spænding og god til at tegne karakterer', skriver Berlingske, som dog har en væsentlig anke:

'At filmen bliver nærmest grinagtig usandsynlig til sidst har mere noget at gøre med manuskriptet og amerikanernes hang til 'happy end' end med Leths evner som instruktør', lyder det fra anmelderen, som kvitterer med tre stjerner.

Solid fortællerstemme
Også Jyllands-Posten nøjes med at give den danske filmmager tre stjerner for filmen. Her har anmelderen primært set sig sur på, at en række ulogiske tilfældigheder medvirker til, at filmens kvalitet halter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Asger Leth hyldes i Hollywood

'Men hvis det er på den amerikanske mainstreamscene, han gerne vil slå igennem, så beviser andengenerationsinstruktøren her, at han har en solid fortællerstemme', lyder ordene i Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer