Passers piger: - Vi savner far

- Det var så rørende. Jeg græd på grund af min dybe kærlighed til min far, siger Josefine Passer om filmen om hendes fars liv

Josefine Passer ( i midten) og Dorte Passer samt barnebarnet Mathilde Passer til premiere på filmen om Dirch. (Foto: Mogens Flindt)
Josefine Passer ( i midten) og Dorte Passer samt barnebarnet Mathilde Passer til premiere på filmen om Dirch. (Foto: Mogens Flindt)

- Min far var selvfølgelig min far. Men han var også min bedste ven. Han var min soulmate. Jeg savner ham bare så meget, siger 45-årige Josefine, mens en lille tåre finder vej i øjenlåget.

LÆS ANMELDELSE AF 'DIRCH': Dirch er mesterlig

Josefine er datter af Dirch og reklametegneren Hanne Bjerre Pedersen, som Dirch Passer var sammen med fra 1963 til 1976.

I aftes var hun til gallapremiere sammen med de kendte på 'Dirch' i Imperial i København.

Skuespiller som morfar
Ved siden af Josefine står hendes 18-årige datter Mathilde, der har store drømme om at blive skuespiller - ligesom sin morfar.

- Jeg har stor forståelse for, at min datter går i min fars fodspor. Hvis Dirch havde levet, havde han sagt til hende: Du skal kun gøre det, hvis du ikke kan lade være, fortæller Josefine, der er vildt begejstret for den nye film.

LÆS OGSÅ: Se alle de kendte til Dirch-galla

- Jeg elsker filmen. Jeg synes, at den viser et meget stærkt og gribende portræt af min far - en kunstner, der kæmpede med sig selv gennem et helt liv.

Helt fortryllet
Dirch Passer ældste datter, Dorte på 60, som han fik med sin første kone, skuespillerinden Sigrid Horne Rasmussen, er også til stede.

- Jeg synes også, at filmen er fantastisk. Jeg var helt fortryllet af filmen, og jeg fældede selvfølgelig en lille tåre til sidst, siger Dorte.

- Er filmen et sandfærdigt billede af jeres far?

- Både-og. Det er en fiktions-historie med virkelighedens facts som baggrund, og jeg synes, at Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe gør det formidabelt. Det har ikke været nemt for dem, men de har klaret opgaven med bravur, siger Dorte.

Dyb kærlighed
Josefine fældede også adskillige tårer, da hun første gang så filmen:

- Det var så rørende. Jeg græd på grund af min dybe kærlighed til min far. Nogle gange glemte jeg, at det var Nikolaj, der spillede min far.

Det er lidt skræmmende, men det er også et bevis på, hvor godt han fortolker min fars liv og hans følelser, siger Josefine.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen