Stærkt hold bag film om Hvidsten Gruppen

Jens Jørn Spottag og Bodil Jørgensen skal spille hovedrollerne i den kommende film om den danske modstandsgruppe

Holdet bag den kommende film om 'Hvidsten Gruppen'. (Foto: Lars Høgsted).
Holdet bag den kommende film om 'Hvidsten Gruppen'. (Foto: Lars Høgsted).

Der blev i dag sat navne på de skuespillere, der skal spille nogle af de største ikoner fra besættelsestiden i filmen om 'Hvidsten Gruppen'.

Lederen af Hvidsten gruppen, kromanden fra Hvidstenkro Marius Fiil og Gudrun Fiil, hans kone, spilles af Jens Jørn Spottag og Bodil Jørgensen, Niels Fiil spilles Thomas Ernst, Tulle Fiil spilles Marie Bach Hansen, hendes mand Peter spilles af Jesper Rienfen Stahl , der er film debut til Laura Winther Møller 15 år som Gerda Fiil og Mia Ejlerskov 14 år som Bitten Fiil. Laura er fra Ålborg og Mia er fra Skødstrup.

Af andre store roller kan nævnes Bjarne Henriksen som dyrlægen Albert Iversen, Anne Louise Hassing, dyrlægenskone, Jesper Asholdt er Thorup Petersen, lægen fra Randers, der var med til at få Marius Fiil til at danne gruppen.

Det Danske Filminstitut støtter 'Hvidsten Gruppen' med 6.9 millioner dkr og TV2 danmark støtter med 5 millioner dkr. Det samlede budget er på 24. millioner dkr.

Brænder for fortællingen
Anne Grethe Bjarup Riis er valgt som instruktør i samarbejde med Anders Refn, der er teknisk instruktør. Anders Refn har flere gange arbejdet sammen med Lars von Trier og står også for filmens klipning.

- Jeg brænder for at instruere filmen om Hvidstengruppen, fordi det er en milepæl i danmarkshistorien, der er nødvendig at fortælle. Henrettelsen af otte almindelige mennesker, der prøvede at gøre den umulige forskel, er en rystende begivenhed der var med til at gøre Danmark frit.

Derfor har vi pligt til at gengive historien med stor respekt og forståelse for de menneskers situation og skæbne. Den autentiske historie om Hvidstengruppen skal filmatiseres, mens der stadigvæk er overlevende fra den tid – det skylder vi dem. Deres utrolige historier og sandfærdige fortællinger med enorme detaljerigdomme må ikke gå til spilde, men skal indgå i manuskriptet, foreviges og fremstå som et autentisk og nuanceret kapitel i danmarkshistorien - det skylder vi også vores børn og vores samtid, forklarer Anne Grethe Bjarup Riis i en pressemeddelelse.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen