Refn langer ud efter Trier

Nicolas Winding Refn tager afstand til Lars Von Triers kontroversielle nazi-udtalelser

Der var ikke nogen støtte at hente for Lars Von Trier, da Nicolas Winding Refn i dag mødte verdenspressen i Cannes. (Foto: Polfoto)
Der var ikke nogen støtte at hente for Lars Von Trier, da Nicolas Winding Refn i dag mødte verdenspressen i Cannes. (Foto: Polfoto)

Der er efterhånden ikke mange steder tilbage i filmverdenen, hvor Lars Von Trier kan hente støtte.

Fredag var dagen, hvor det var Nicolas Winding Refns tur til at præsentere sin nye film 'Drive', og på det stort anlagte pressemøde blev den danske instruktør naturligvis spurgt, hvordan han havde det med, at hans danske mentor (Lars Von Trier, red.) var blevet smidt ud af konkurrencen på grund af sine kontroversielle udtalelser om jøder og Hitler.

- Det var forkert, hvad Lars sagde, og det tager jeg dybt afstand fra. Nogle gange har vi en lille mentalitet i Danmark. Vi skal lære at tænke på, at der er andre mennesker omkring os, var svaret fra Nicolas Winding Refn.

Senere på pressekonferencen blev han desuden spurgt til, hvordan han havde det med at sidde foran alverdens pressefolk på én af de mest prestigiøse filmfestivaler i verden kun tre år efter sin hårde kamp med konkursen.

- Jeg er den grimme ælling, der er blevet til en svane, lød det H.C. Andersen-inspirerede svar.

0 kommentarer
Vis kommentarer