Refn og Trier er outsidere i Cannes

Winding Refn og von Trier blandt outsiderne til priserne i Cannes. Almodóvar og Kaurismäki står stærkt

Trods al balladen om Lars Von Trier ved det års filmfestival er der stadig en mulig for at Danmark hiver de gyldne palmer i Cannes. (Foto: eb.dk)
Trods al balladen om Lars Von Trier ved det års filmfestival er der stadig en mulig for at Danmark hiver de gyldne palmer i Cannes. (Foto: eb.dk)

Absolut en kandidat til Guldpalmen.

Sådan sagde Benoit Basirico, journalist på det franske website Cinezik.org, efter at han havde set den danske instruktør Nicolas Winding Refns amerikanske film 'Drive' på festivalen i Cannes.

Andre var ligeledes begejstrede for Refns 'arthouse-krimi', der på ferm vis blander action, humor og udpenslet vold med en fin fortælling om uforløste menneskelige relationer.

I Cannes er juryens veje uransalige, mere end på nogen anden festival i verden. Alligevel vil det være en stor overraskelse, hvis en film i denne genre tager den fornemste pris.

Hvem kan så ellers komme ind i billedet, når priserne skal uddeles søndag aften?

Med tre film tilbage af de 20 i hovedkonkurrencen ligner det et meget åbent opgør uden dedicerede favoritter. I en sådan situation sker det ofte, at indtrykkene fra de sidste film tæller stærkt, når juryen skal træffe sine valg.

Lars von Triers 'Melancholia' er næppe mere end en outsider, hvad enten juryen lader sig påvirke af polemikken omkring instruktøren eller insisterer på at holde tingene adskilt.

Den finske instruktør Aki Kaurismäki står tilsyneladende stærkt med, 'Le Havre', en indigneret og rørende historie om de menneskeskæbner, som er på spil i den illegale indvandring.

Et populært valg vil også være Pedro Almodóvars seneste film, 'La piel que habito' (den hud jeg bor i), hvor Antonio Banderas er tilbage hos den spanske stjerneinstruktør efter en pause på 22 år.

Almodóvar har to gange tidligere vundet priser i Cannes, men Guldpalmen mangler stadigvæk i hans trofæsamling.

- Banderas har aldrig spillet bedre i en film af Almodóvar, skriver det britiske Screendaily.com, der ligesom andre medier har masser af ros til en kunstnerisk stærk, underfundig og underholdende film.

0 kommentarer
Vis kommentarer