Film på vej om nedskydningen af Bin Laden

Den Oscar-vindende filminstruktør Kathryn Bigelow er allerede på vej med en film om den store amerikanske militære operation, hvor Osama Bin Laden blev dræbt

Manuskriptforfatten Mark Boal har igennem længere tid været igang med et manuskript om den specialiserede militære gruppe indenfor 'Navy Seals' med kaldenavnet 'Navy Seals Team Six', der for et par dage siden myrdede terroristen Osama Bin Laden ved en stor militær operation i Pakistan.

Mark Boal anede angiveligt intet om, at den militærgruppe, han sad og skrev om, var udset til at opspore og dræbe Osama Bin Laden. Men den historiske begivenhed er nu blevet et sandt lykketræf for hans filmprojekt. Nu er han hundredeprocent sikker på, hvordan hans film skal slutte.

Kilder, der er meget tæt på Mark Boal, fortæller til det anerkendte filmblad Variety, at Mark Boal helt sikkert vil inkludere de 40 minutters ildkamp omkring Bin Ladens byfæstning i Pakistan, der i søndags endte med Osama Bin Ladens død.

Det var også Mark Boal, der skrev den Oscar-vindende krigsfilm 'The Hurt Lucker' om amerikanske bomberyddere i Irak, der blev instrueret af Katryn Bigelow, og det er også Katryn Bigelow, der skal instruere den kommende film om Osama Bin Ladens død.

Kræver kæmpe sikkerhedsapparat
Der er dog stadig mange ting, der skal på plads, før filmen bliver en realitet. Det er endnu ikke besluttet, hvor filmen skal optages. Og det kræver et gigantisk sikkerhedsapparat at optage en film med et så kontroversielt emne.

Boal havde faktisk planlagt en tur til Afghanistan i næste uge, som han nu har aflyst på grund af Osama Bin Ladens dødsfald. Både Katryn Bigelow og Mark Boal vil nu vente og se, hvordan hele den arabiske verden reagerer på Osama Bin Ladens død, før de tager yderligere beslutninger i filmprojektet. De regner dog allerede med at begynde optagelserne i løbet af sommeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer