Valhalla Rising blandt verdens bedste film

Filmmagasinet Empire har kåret den dansk-instruerede Valhalla Rising som den 18. bedste film i hele verden i år

Den danske film 'Valhalla Rising' med Mads Mikkelsen i hovedrollen er blevet kåret som den 18 bedste film i verden i år.(Foto: PR Foto)
Den danske film 'Valhalla Rising' med Mads Mikkelsen i hovedrollen er blevet kåret som den 18 bedste film i verden i år.(Foto: PR Foto)

Nicolas Winding Refns vikingefilm, Valhalla Rising, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen, er bedre end den Oscar-nominerede film Precious, der var på alles læber i foråret, hvor de færreste, der havde set filmen om den overvægtige, incestramte pige, kunne ryste den af sig igen.

Det er i hvert fald, hvad det britiske filmmagasin Empire mener. De har nemlig kåret Valhalla Rising til den 18. bedste film i 2010. På deres top 20 ligger den derfor over både Precious og den prisvindende og anmelderroste krigsfilm "Libanon", der er baseret på instruktøren Samuel Maoz egne oplevelser i Libanon-krigen i 1982.

- Vikingefilm er lige så moderne som nakkehår, men Nicolas Winding Refns udgave skaber sin egen niche med sin Malick-agtige æstetik, skriver magasinet med hentydning til filmskaberen Terrence Malick, der blandt andet står bag den roste film "Den tynde røde linje".

På listens førsteplads ligger Inception med Leonardo DiCaprio, og på en andenplads har Empire facebook-filmen The Social Network

1 af 3 Det britiske filmmagasin Empire er helt vilde med Nicolas Winding Refns vikingefilm 'Valhalla Rising', hvor Mads Mikkelsen spiller den brutale viking 'Enøje'.(Foto: PR Foto)
2 af 3 Mads Mikkelsen brænder fuldstændigt igennem lærredet som den stumme viking 'Enøje'.(Foto: PR Foto)
3 af 3 Den danske film 'Valhalla Rising' med Mads Mikkelsen i hovedrollen er blevet kåret som den 18 bedste film i verden i år.(Foto: PR Foto)
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen