Ny spillefilm om John Mogensen

Filminstruktøren Ole Bornedal er på vej med en spillefilm om danskpop kongen John Mogensen

John Mogensen spillede også i bandet Four Jacks. Her spiler de koncert i Gilleleje i 1963. Det er John Mogensen med skægget i midten.(Foto: Polfoto)
John Mogensen spillede også i bandet Four Jacks. Her spiler de koncert i Gilleleje i 1963. Det er John Mogensen med skægget i midten.(Foto: Polfoto)

Næsten alle danskere kender John Mogensens dansk pop klassikkere 'Der er noget galt i Danmark', 'Nede i møget' eller 'Så længe jeg lever, så længe mit hjerte slår. Og nu er der godt nyt på vej. Filminstruktøren Ole Bornedal er nemlig i gang med at forberede en kommende film om John Mogensen med den kontante titel 'John'

Manuskriptforfatteren Claus Flygare er netop begyndt at skrive på den enestående historie om en enestående mand i dansk musik. Hard poetry, hard living og en poesi, som på et døgn ændrede dansk-toppen og skabte en ny lyrik og en ny rytme i dansk pop musik.

I samarbejde med Wilhelm Hansens Forlag og Johns enke Ruth Mogensen bliver 'John' til et brag af en musik-film, som blæser mandens kontante poesi ud i en halvfjerdserhistorie om den 'lille mand' mod systemerne - om en enestående kunstner der gik hårdt til den - og som så mange andre i hans generation levede ambitionen helt ud indtil den omsluttede ham med mørke.

'Old timer - jeg er færdig'
John Mogensen døde i 1977 efter et hård liv med lidt for meget alkohol. Han var stamgæst på værtshuset Færgegården, hvor han drak sin sidste bajer den 10. april 1977.

Her sagde han til bartenderen Carsten Roslundh:

- Old timer - jeg er færdig.

Til dette svarede Roslundh:

- Gu' er du da ej færdig - du skal bare hjem til Ruth.

Kort efter faldt John Mogensen om, blev kørt hjem til sit hjem og døde af hjertestop. Men lyset skinner stadig i hans folkelige musik.

Den nye John Mogensen-film skal produceres af filmselskabet 4 Fiction aps.Barbara Crone leder firmaet i det daglige og forvalter kontakter - mens Bornedal netop nu er i USA for at lave film.

1 af 2 John Mogensen har lavet nogle af de mest elskede sange i Danmark. Han døde i 1977 efter et hårdt liv med alt for meget alkohol.(Foto: Polfoto)
2 af 2 John Mogensen spillede også i bandet Four Jacks. Her spiler de koncert i Gilleleje i 1963. Det er John Mogensen med skægget i midten.(Foto: Polfoto)
2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!