Verdens nye Karate Kid

Hårdtslående: 12-årige Jaden, der er sommerens helt store actionhelt, slægter sin berømte far, Will Smith, på

Jaden Smith bliver trænet af selveste Jackie Chan, der spiller  hans mentor og lærer Mr. Han i filmen 'Karate Kid'.(Foto: Columbia Pictures)
Jaden Smith bliver trænet af selveste Jackie Chan, der spiller hans mentor og lærer Mr. Han i filmen 'Karate Kid'.(Foto: Columbia Pictures)
CANCUN (Ekstra Bladet): Han bliver sommerens helt store actionhelt. Han er muskuløs, veltrænet og smuk. Han elsker piger, og de elsker ham. Han er fræk som en slagterhund, men dog ikke så fræk som sin far, Will Smith.

Han er ekspert i kung-fu. Han sparker røv som en voksen og er allerede millionær. Og så er han bare 12 år.

Jaden Smith, søn af stjernen Will Smith, er parat til at erobre verden i hovedrollen som Dre Parker i den nye ’Karate Kid’, der er en remake af den berømte kultfilm af samme navn fra 1984.

– I 80’erne blev alle teenagepiger forelsket i Ralph Macchio, der dengang spillede rollen som Karate Kid. Er du også parat til, at pigerne nu bliver forelskede i dig?

– Tja. Det tror jeg nok. Det kan vel ikke være så slemt, lyder det selvsikkert fra Jaden Smith, da Ekstra Bladet møder ham på det femstjernede Hotel Ritz Carlton i Cancún i Mexico.

– I filmen kysser du den smukke kinesiske Meiying. Hvordan oplevede du det? Og var det dit første rigtige kys?

– Det var en cool oplevelse. Men også en smule pinligt og mærkeligt, selv om det altså ikke var mit første rigtige kys. Jeg har kysset piger før, og jeg er god til det, siger Jaden, der er næsten lige så selvsikker som sin kendte far.

For Jaden er rollen som Karate Kid en drøm, der går i opfyldelse. Han afslører nemlig, at han altid har været helt vild med karate- og kung-fu-film og i øvrigt er en stor fan af Jackie Chan, der spiller hans mentor og kung-fu-lærer i filmen.

– Jeg er så taknemmelig over, at Jackie Chan har lært mig kung-fu. Han trænede med mig tre måneder døgnet rundt. Og jeg har også fortsat med at træne, efter at vi sluttede filmoptagelserne. Så nu har jeg trænet i et helt år og er totalt klar, hvis der skal laves en ’Karate Kid 2’.

’Karate Kid’ tager udgangspunkt i den kun 12-årige Dre Parker, der kunne være blevet en af de populære drenge i Detroit i USA, men hans enlige mor (Taraji P. Henson) får pludselig job i Kina, og så han må selvfølgelig følge med.

Det svære liv i Kina
Dre har svært ved at finde venner i Kina, men finder endelig sammen med Meiying. De bliver varme på hinanden, men kulturforskelle gør nærmest deres venskab umuligt.

Tingene bliver værre for Dre, da han bliver uvenner med klassens bølle Cheng. Dre kender kun en lille smule til karate, men han befinder sig altså i landet, hvor kung-fu blev skabt.

Den skrappe Cheng gennembanker nemt den lille Karate Kid fra USA.

Mobbes hver dag
Dre bliver mobbet hver dag og søger trøst hos den gamle vicevært Mr. Han (Jackie Chan), der er tidligere stormester i kung-fu, og Mr. Han begynder at træne Dre i kung-fu.

Mr. Han forklarer Dre, at kung-fu ikke kun handler om at slå hårdt, men lige så meget om modenhed og ro.

Og så er der ellers lagt op til den endelige kung-fu-kamp mellem Dre og bøllen Cheng.

Filmen, der rammer de danske biografer i dag, er produceret af Will Smith og hans kone, Jada Pinkett Smith, og de valgte selvfølgelig deres egen søn til hovedrollen.

Og det var slet ikke noget dårligt valg.

Det kostede 227 millioner kr. at producere filmen, men på sin første weekend i USA indspillede den 318 millioner kr.

Og nu har den allerede tjent sig hjem adskillige gange, så familien Smith kan grine hele vejen til banken.

– Dine forældre er kendte skuespillere. Har det været et pres at være søn af dem?

– Både og. Men det er altså ikke noget, jeg tænker så meget over.

– For mig er de jo bare min far og min mor, siger Jaden, der også har en niårig lillesøster, Willow, og en halvbror på 17, der hedder Trey.

Min far plaprer løs
– Du ligner din far, men du taler ikke lige så meget som han?

– Jeg er da stolt af min far. Men hvis nogen stiller mig et spørgsmål, så svarer jeg kun på spørgsmålet.

– Min far plaprer bare løs om alt mellem himmel og jord lige fra brusende vandfald til vandede vittigheder.

– Hvilken skuespiller er din favorit?

– Det er Jackie Chan, min far og min mor og så selvfølgelig Tom Cruise.

– Du bliver jo helt sikkert verdensberømt efter den her film. Hvordan vil du takle pressen i fremtiden?

– Hvis I f.eks. lige nu bliver lidt for voldsomme, vil jeg sammen med Jackie Chan tage det her store bord og vælte ud over jer, og bagefter vil jeg overhælde jer med vand, lyder det kort og kontant fra verdens nye Karate Kid.

Det kostede 227 millioner kr. at producere ’Karate Kid’, men allerede nu har den tjent sig hjem mange gange, så familien Smith kan grine hele vejen til banken

1 af 5 Jaden har trænet kung-fu intensivt i tre måneder, og i den nye ’Karate Kid’ laver han bl.a. dette flotte trick, der kaldes ’cobraen’. Foto: Columbia Pictures
2 af 5 På den kinesiske mur laver Jaden Smith et perfekt kung fu-spark direkte mod himlen( Foto: Columbia Pictures)
3 af 5 Familien Smith: Yderst til venstre Jaden, hans søster Willow og deres forældre, Jada Pinkett Smith og Will Smith. (Foto: Getty Images)
4 af 5 Den første Karate Kid kom i 1984 og blev en så stor succes, at der også kom en toer og en treer.(Foto: PR Foto)
5 af 5 Jaden Smith bliver trænet af selveste Jackie Chan, der spiller hans mentor og lærer Mr. Han i filmen 'Karate Kid'.(Foto: Columbia Pictures)
0 kommentarer
Vis kommentarer