Tolkien-instruktør opgiver Hobbitten

Instruktøren bag den længe ventede filmatisering af Tolkiens 'Hobbitten' er efter to års arbejde sprunget fra projektet

Guillermo del Toro kunne ikke afsætte endnu tre år til filmatiseringen af 'Hobbitten', og derfor er han nu sprunget fra. (Foto: AP)
Guillermo del Toro kunne ikke afsætte endnu tre år til filmatiseringen af 'Hobbitten', og derfor er han nu sprunget fra. (Foto: AP)

Det bliver alligevel ikke instruktøren Guillermo del Toro, der kommer til at filmatisere J.R.R. Tolkien-klassikeren 'Hobbitten'. Del Toro er sprunget fra projektet efter store forsinkelser, forklarer han.

- Set i lyset af vedvarende forsinkelser, når det gælder om at fastsætte en startdato for optagelserne til 'Hobbitten', har jeg måttet træffe en af de hårdeste beslutninger i mit liv, skriver del Toro på hjemmesiden TheOneRing.net.

Forsinkelserne skyldes usikkerhed om filmselskabet Metro-Goldwyn-Mayers (MGM) økonomi. MGM kæmper med en gæld på omkring 22 milliarder kroner, og det er ikke lykkedes at finde en køber, der kan skyde ny kapital i mediekoncernen.

Instruktøren af blandt andet 'Pans labyrint' og 'Hellboy' havde rykket sin kone og sine børn til New Zealand, hvor optagelserne af 'Hobbitten' skal finde sted. Oprindeligt var det for en treårig periode, der nu er blevet forlænget med yderligere tre år.

Det fik Del Toro, der har andre projekter i støbeskeen, til at springe fra. Han måtte vælge mellem andre sikre filmoptagelser og den usikre 'Hobbitten'.

Fortsætter som medforfatter
Filmatiseringen af 'Hobbitten' skulle munde ud i to film og bygge bro til hitfilmene 'Ringenes Herre', der er instrueret af Peter Jackson. Peter Jackson er også involveret i arbejdet med 'Hobbitten', og han fortsætter nu uden del Toro.

- Vi forstår, hvordan de langvarige udskydelser på de to film kolliderer med hans andre langsigtede projekter, siger Peter Jackson.

Del Toro fortsætter som medforfatter på manuskriptet sammen med blandt andre Peter Jackson. Og der bliver ikke smækket med døren, når han går.

- Jeg ønsker holdet bag held og lykke, og jeg vil stå først i køen for at se det færdige produkt, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer