Lone lugter Oscar

Lone Scherfig er nomineret til tre Oscars for sin fantatiske engelsksprogede film 'An Education' - den danske producent Asger Hussain er også nomineret i kategorien 'bedste film' for filmen 'Precious'. Anders Østergaard er nomineret i kategorien 'bedste dokumentar' for sin film 'Burma VJ'

Lone Scherfig har tidligere vundet en sølvbjørn på filmfestivalen i Berlin. Men nu går hun efter en Oscar.(Foto: AP)
Lone Scherfig har tidligere vundet en sølvbjørn på filmfestivalen i Berlin. Men nu går hun efter en Oscar.(Foto: AP)

Danmarks store kvindelige filminstruktør Lone Scherfig er blevet nomineret til en Oscar i kategorien bedste film for sin engelsksprogede film 'An Education', og hendes kvindelige hovedrolleindehaver Carey Mulligan er blevet nomineret i kategorien 'bedste kvindelige hovedrolle'.

Filmen er desuden nomineret for bedste filmatisering af en bog. Manuskriptet til 'An Education' er skrevet af manuskriptforfatteren Nick Hornby på baggrund af en kvindelig engelsk journalist memoirs.

Det kan næsten ikke blive bedre. Tre Oscar-nomineringer til Scherfigs 'An Education'.

Og med danske briller på, kan vi også glæde os over, at filmen 'Precious' af instruktøren Lee Daniels er blevet nomineret i kategorien 'bedste film'. Den er nemlig produceret af danskeren Asger Hussain, der har boet otte år i New York. Og endelig er Anders Østergaard blevet nomineret i kategorien 'bedste dokumentarfilm' for sin meget roste film 'Burma VJ'.

The Hollywood Reporter skrev allerede for et par måneder siden, at Lone Scherfigs 'An Education' var en oplagt Oscar-favorit:

-An Education har lige præcis den kombination, som akademimedlemmerne i Oscar elsker. Den får virkelig gode anmeldelser. På den berømte hjemmeside 'Rotten Tomatoes' er det f.eks hele 90 procent af anmelderne, der er vilde med filmen. Og samtidigt kan den også tjene penge i biograferne, skrev The Hollywood Reporter.

Ekstrabladet.dk siger tillykke til Lone Scherfig. Hun har nemlig skrevet sig ind i filmhistorien som den første dansker nogensinde, der er nomineret i kategorien 'bedste film'. Danmarks har flere gange været nomineret i kategorien 'bedste ikke engelsksprogede film', der også kaldes 'bedste udenlandske film', hvor både Bille August og Gabriel Axel har vundet med henholdsvis 'Pelle Erobreren' og 'Babettes Gæstebud'.

0 kommentarer
Vis kommentarer