Anti-rygere angriber 'Avatar'

En cigaretpulsende Sigourney Weaver i rekordfilmen 'Avatar' får nu amerikanske anti-rygere til at fare op. Filmens instruktør, James Cameron, afviser problemet

Amerikanske anti-rygere hidser sig op over, at Sigourney Weaver pulser løs i 'Avatar'. (Foto: Twentieth Century Fox)
Amerikanske anti-rygere hidser sig op over, at Sigourney Weaver pulser løs i 'Avatar'. (Foto: Twentieth Century Fox)

3-D-science fiction-filmen 'Avatar' har fået biografgængere over hele kloden til at spærre øjnene op. Nu vælger lederen af Center for Tobacco Control Research and Education på University of California dog også at åbne munden i et interview med avisen New York Times.

Problemet er, at Sigourney Weaver i sin rolle som videnskabskvinden Grace Augustine pulser løs på en cigaret i sin kamp for at redde planeten Pandora.

- Det svarer til at nogen smider en masse plutonium i vandforsyningen, siger Stanton A. Glantz, der kæmper for at få slukket de smøger, der ifølge centerlederen stadigvæk er alt for mange af i filmens verden.

Cameron afviser kritik
Kritikken går blandt andet på, at der blandt filmens publikum er masser af børn og unge, der kunne få interesse få rygning ved at se filmen.

'Avatar'-instruktør James Cameron mener imidlertid ikke, at den rygende Grace Augustine stræber mod at være rollemodel for teenagere.

- Hun er uforskammet, hun bander, hun drikker, hun ryger. På den måde, vi skabte karakteren, viste vi også, at Grace ikke tænker på sin menneskelige krop, men kun på sin avatar-krop, hvilket igen er en negativ hentydning til folk i virkelighedens verden, der lever sig for meget ind i deres avatar-figurer online og i computerspil, siger James Cameron.

Rollemodeller skal ikke ryge
Ifølge den 55-årige canadiske filminstruktør er der dog tilfælde, hvor han sammen med sine kolleger bør afholde sig fra at udstyre skuespillere med cigaretter og lignende.

- Unge rollemodeller bør ikke ryge i film - specielt ikke på måder, der gør dem sejere eller mere accepteret blandt deres jævnaldrende.

Inden det hele går op i røg, skal det nævnes, at 'Avatar' ifølge BBC er den film, der hurtigst har rundet en milliard dollar i internationale billetindtægter, hvilket svarer til omkring 5,2 milliarder kroner.

3-D-eventyret har efter sigende også været den dyreste produktion i filmhistorien med omkostninger på over 1,5 milliarder danske kroner.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen