Vampyrer er de nye troldmænd

For et par år siden var det magiske Harry Potter, der havde fat i de unge læsere og biografgængere. Nu gælder det bøgerne og de efterfølgende film om 'Twilight'-universet

Teenage-vampyrer er det nye hit blandt de unge. (Foto: AP)
Teenage-vampyrer er det nye hit blandt de unge. (Foto: AP)
De foreløbige fire bøger om vampyrer, varulve og romantiske skolepiger er tilsammen solgt i 53 millioner eksemplarer og har gjort den amerikanske forfatter Stephanie Meyer rig i J.K. Rowling-klassen.

Hun har været i gang med at skrive en femte bog, ’Midnight Sun’, men den er ikke færdig endnu og manuskriptet er gemt væk i et pengeskab.

Kæmpe-indtjening
Filmen baseret på den første bog i serien, ’Twilight’, blev en kæmpe succes verden over. Den solgte 376 millioner billetter og indbragte et overskud på 350 millioner dollar –  og nu kommer toeren, ’New Moon’, med premiere verden over på fredag.

8000 kopier –  heraf 60 til Danmark –  er sendt i omløb til alverdens biografer, og der har været rift om at få lov til at vise den først.

’New Moon’ tager over, hvor ’Twilight’ slap. Her introduceredes vi for persongalleriet –  især teenage-hovedpersonen Bella, der forelsker sig i klassekammeraten Edward, der i virkeligheden er en vampyr.

Klan af varulve
Det rører ikke Bella. Hun elsker Edward og drømmer om selv at blive vampyr, så hun altid kan være sammen med ham.

I ’New Moon’ kommer vi tættere på en anden ven, Jacob Black, som er hemmeligt forelsket i Bella. Da Edward pludselig forsvinder, søger Bella trøst hos Jacob, der også har en hemmelighed af de større. Han tilhører en varulve-klan, som er vampyrernes værste fjender.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere