Zlatko græder når dyr dør

Barsk ydre - blødt indre: På film er han ofte den usympatiske skurk, men virkelighedens Zlatko Buric er stik modsat

Selv om Zlatko Buric var influenza-ramt, da billedet blev taget, havde han ingen problemer med at se ud som den onde skurk, han så ofte spiller. (Foto: Linda Johansen)
Selv om Zlatko Buric var influenza-ramt, da billedet blev taget, havde han ingen problemer med at se ud som den onde skurk, han så ofte spiller. (Foto: Linda Johansen)
Han har spillet det ene usympatiske røvhul efter det andet. Og rollen i den nye storfilm ’2012’ er ingen undtagelse.

Her spiller Zlatko Buric en bærende birolle som en russisk mangemillionær, der vil gøre alt for at hytte sit eget skind.

Hvilket der også er god grund til, da filmens tema er jordens undergang som følge af en række naturkatastrofer.

Men hvor Zlatko Burics karakter i filmen er ligeglad med alle andre end sig selv, forholder det sig stik modsat i virkeligheden.

Miljøbevidst
– Jeg græder, når jeg ser, skoven bliver fældet, og dyrene dør. Naturen, vores miljø og klima betyder meget for mig, og jeg prøver at leve på en måde, som er forsvarlig over for den jord, vi bor på, siger han til Ekstra Bladet.

Under Zlatkos opvækst i Kroatien, gik hans far meget op i at vise ham naturen og lære ham at blive et ansvarligt menneske.

– Vi må ikke blive arrogante som mennesker. Det er egentlig også det, filmen handler om. At vi er blevet for arrogante og gør, hvad der passer os, uden respekt for miljøet og kloden, siger han.

Ingen dommedag
Selv tror Zlatko Buric dog ikke på, at jorden går under i 2012, som det ellers er blevet forudsagt i en række profetier gennem tiderne.

– Nej, det er i hvert fald ikke noget, jeg tænker på. Men derfor skal vi stadig tænke os om. Jeg cykler på arbejde og den slags for at skåne miljøet, siger Zlatko Buric.

Selv om ’2012’ mest er en flot film med masser af action, håber Zlatko Buric alligevel, at den kan vække noget dybere i folk.

– Jeg håber, den taler til det sympatiske i mennesker. Hvis vi skal ændre holdning til naturen, skal vi virkelig mene det. Og for mig kommer det helt fra hjertet, siger han.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere