Jorden går under i 2012

Så er du advaret: Maya-indianerne forudså Jordens undergang, der nu skildres i gigantisk katastrofefilm

John Cusack flyver i et lille fly sammen med sin familie gennem Los Angeles, hvor skyskraberne knækker som tændstikker under katastrofen.
John Cusack flyver i et lille fly sammen med sin familie gennem Los Angeles, hvor skyskraberne knækker som tændstikker under katastrofen.
CANCUN (Ekstra Bladet): Det er fuldmåne, og tre gigantiske havskildpadder har netop lagt deres æg i sandet foran Hotel Ritz Carlton i byen Cancun. Et smukt symbol på livets videreførelse.

I baren sidder skuespilleren John Cusack og ryger store Havana-cigarer. Han er i Mexico for at promovere sin hovedrolle i filmhistoriens største katastrofefilm, ’2012’, der rammer de danske biografer på fredag. En film, der på den mest grufulde vis vil beskrive Jordens forudsagte undergang i år 2012.

Uhyrlig præcis
Kun et par timers kørsel fra Cancun ligger maya-komplekset Chichen Itza. Det var her, at maya-indianerne i deres matematisk korrekte kalender, der blev lavet for mere end 1500 år siden, forudså, at Jorden vil gå under præcis 21. december år 2012, nemlig den dag deres kalender slutter.

Det er den femte og sidste cyklus i en 26.000 års periode, der i kalenderen er skildret med uhyrlig præcision af denne sofistikerede civilisation, der opfandt astronomien.

Gigantisk flodbølge
Legenden siger, at den fjersmykkede krigsgud Kukulkan vil presse sig op gennem jorden og starte verdens undergang.

Og i Roland Emmerichs film ’2012’ sættes det hele i gang med solstorme, jordskælv, tsunamier og en gigantisk global flodbølge, der vil lægge hele Jorden øde.

– Jeg tror ikke selv på, at Jorden går under i 2012, men jeg tror, at menneskeheden vil få en hel ny bevidsthed omkring sig selv og gå ind i en ny dimension på det tidspunkt.

– Jeg håber, vi bliver mindre materialistiske, og at folk vil tænke mere på kærlighed. Det var måske det skifte i menneskesindet, som maya-indianerne forudså, siger John Cusack til Ekstra Bladet.

Vild med profetier
I ’2012’ spiller John Cusack den mislykkede forfatter Jackson Curtis, der er skilt fra sin kone, Kate (Amanda Peet) og tager på en lejrtur til naturparken Yellowstone, hvor han tilfældigt finder ud af, at den amerikanske regering ved, at Jorden måske vil gå under, og allerede har lagt diverse planer for at sikre menneskehedens overlevelse – bl.a. bygningen af nogle gigantiske Noas ark-skibe.

John Cusack er normalt kendt for at medvirke i mere kunstneriske film som f.eks. ’High Fidelity’, hvor han spillede over danske Iben Hjejle. Men Cusack sagde straks ja til at medvirke i ’2012’.

– Det var et fantastisk manuskript, jeg har altid været vild med åbenbaringer og profetier. Og det er da også lidt smigrende at være med i en filmproduktion, der er så gigantisk, siger John Cusack.

Død og undergang
I filmen forsvinder hele Los Angeles i havet. Spanien bliver nærmest sprunget i luften, og Himalaya-bjergene oversvømmes. Peterskirken i Rom styrter i grus, og den berømte Jesus-figur i Rio de Janeiro knækker som en tændstik. Overalt på kloden er der død og undergang.

John Cusack har også flere scener med den dansk/jugoslaviske skuespiller Zlatko Buric, der spiller en russisk mangemillionær i filmen.

– Det var mig, der anbefalede Zlatko til Roland Emmerich. Jeg havde set hans præstation i ’Dirty Pretty Things’, og han er dybt professionel og meget humoristisk, fortæller Cusack.

iPod og T-shirt
– Hvad ville du selv tage med, hvis du blev tvunget ud på et Noas ark-skib i forbindelse med en verdenskatastrofe?

– Min iPod med en masse fed musik og så min gamle sorte T-shirt, som jeg elsker over alt på Jorden, siger Cusack og leverer følgende opfordring til den truede menneskehed med et lille glimt i øjet:

– Der er måske kun tre år til, at Jorden går under. Så skynd jer ud og nyd livet, så godt som I nu kan. Spred kærlighed, og sørg for at have det sjovt.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere