Von Trier høster fornem nominering

Lars von Trier er nomineret til årets europæiske filmpris som bedste instruktør for 'Antichrist'. Filmen har også høstet en anden nominering

Lars von Trier er nomineret som bedste filminstruktør, når de europæiske filmpriser uddeles til december. (Foto: Thomas Sjørup)
Lars von Trier er nomineret som bedste filminstruktør, når de europæiske filmpriser uddeles til december. (Foto: Thomas Sjørup)

Der bliver dansk islæt, når årets europæiske filmpriser uddeles af det europæiske filmakademi EFA til december.

Lars von Trier er nomineret som bedste instruktør for sin kontroversielle film 'Antichrist'.

I alt seks instruktører er nomineret til prisen, heriblandt den britiske Danny Boyle for Oscar-vinderen 'Slumdog Millionaire' og den spanske stjerneinstruktør Pedro Almodóvar.

Eneste danske islæt
Samtidig er von Triers kvindelige hovedrolleindehaver, Charlotte Gainsbourg, nomineret som bedste kvindelige skuespiller. 'Antichrist' er dog ikke nomineret som bedste film.

Von Triers barske værk bliver det eneste danske islæt ved prisoverrækkelsen i Bochum.

Henrik Ruben Genz’ Bodil-vinder 'Frygtelig lykkelig' og Annette K. Olesens 'Lille soldat' blev ikke nomineret af filmakademiets 2000 medlemmer, der har vurderet i alt 48 film fra 25 lande.

Den svenske biografsucces 'Mænd, der hader kvinder' af den danske instruktør Niels Arden Oplev bliver dog repræsenteret af svenske Noomi Rapace, der er nomineret som årets kvindelige skuespiller.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!