Når krigen kommer tæt på

Den Oscar-vindende instruktør Laurits Munch-Petersen er aktuel med filmen 'Skynd dig hjem' om pårørende til danske soldater i Afghanistan

Gitte Jensen sendte sin mand til Afghanistan og oplevede den evige angst for at han skulle dø. Men han overlevede heldigvis.(Foto: Fridthjof Film)
Gitte Jensen sendte sin mand til Afghanistan og oplevede den evige angst for at han skulle dø. Men han overlevede heldigvis.(Foto: Fridthjof Film)

Krigen i Afghanistan er modbydelig, ond og hård for de danske soldater, der hver dag ser døden i øjnene. Men den er også ekstrem hård for de pårørende, der venter hjemme i Danmark på at deres kæreste, deres bror eller deres søn kommer helskindet hjem i live. Og det er ikke altid det sker.

Den Oscar-vindende filminstruktør Laurits Munch-Petersen har lavet filmen 'Skynd dig hjem', der netop sætter fokus på, hvordan det som pårørende er at vente i evig angst. Filmen tager udgangspunkt i Susie Storrud og Gitte Jensen, der begge sender deres mænd afsted til den livsfarlige front i Afghanistan. Vi følger disse to kvinder i glæder og sorger og får på tætteste hold lov til at mærke, hvordan det er at leve i evig angst og uvished som pårørende til en soldat, som også er ens mand og far til ens børn. Kun den ene af mændene kommer levende hjem igen...

Hans morfar døde under Den Spanske Borgerkrig
Laurits Munch-Petersen kender selv fra sin egen familie, hvordan det føles, når en soldat dør på fremmed mark i en krig langt fra Danmark. Hans egen morfar, digteren og frihedskæmperen Gustav Munch-Petersen blev nemlig dræbt under Den Spanske Borgerkrig og efterlod sin kone med to børn. Det var blandt andet denne familiehistorie, der var instruktørens motivation for at lave 'Skynd dig Hjem'.

Filmen er udtaget til CPH: DOX Film Festival og kan ses søndag den 8. nov kl. 17.00 i Empire Bio og onsdag den 11. nov kl. 16.30 i Dagmar Bio.

Laurits Munch-Petersen fik i 2004 en Oscar for sin afgangsfilm på filmskolen 'Mellem os', og han har blandt andre film også lavet spillefilmen 'Ambulancen.

1 af 3 Plakaten til filmen 'Skynd dig hjem' af Laurits Munch-Petersen.(Foto: Fridthjof Film)
2 af 3 Laurits Munch-Petersen vandt en Oscar i 2004 for sin film 'Mellem os'. (Foto: Polfoto)
3 af 3 Gitte Jensen sendte sin mand til Afghanistan og oplevede den evige angst for at han skulle dø. Men han overlevede heldigvis.(Foto: Fridthjof Film)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere