Brüno trues af terrorgruppe

Den britiske skuespiller Sacha Baron Cohen alias Brüno trues nu af den palæstinensiske terrorgruppe al-Aqsa

Verdens mest kendte filmbøsse, Bruno, alias skuespilleren Sacha Baron Cohen trues nu af terrorristsgruppe.(Foto: AP)
Verdens mest kendte filmbøsse, Bruno, alias skuespilleren Sacha Baron Cohen trues nu af terrorristsgruppe.(Foto: AP)

Netop nu kan succesfilmen 'Brüno' med den britiske skuespiller Sacha Baron Cohen i rollen som den østrigske superbøsse Brüno ses i de fleste biografer rundt omkring i verden. I filmen gør Brüno grin med alt og alle, og det går også ud over den palæstinensiske terror-organisation al-Aqsa.

I en af filmens morsomme scener vandrer Brüno svansende rundt i gaderne i en by i Palæstina i det mest outrerede bøsseoutfit blandt burkaklædte kvinder og langskæggede fundamentalister. Her træffer han en repræsentant fra organisationen al-Aqsa martyrbrigaderne og beder inderligt om at blive kidnappet - dog uden held.

Filmen er en konspiration mod Al-Aqsa
Indslaget har skabt stor vrede hos al-Aqsa, der netop nu har udsendt følgende udtale:

- Vi reserverer os retten til at svare igen mod denne mand på en måde, som vi synes er passende, lyder truslen, der tilføjes med følgende:

- Filmen er del af en konspiration mod Al-Aqsa Martyrbrigaderne. Ifølge vores oplysninger var der intet møde omkring filmens virkelige kontekst. Det var beskidt misbrug af vores broder Aiman. Og vi accepterer ikke, at navnet Al Aqsa Martyrbrigaderne er en del af denne film, lyder det i truslen, der er sendt af et seniormedlem fra Al-Aqsa Martyrbrigaderne på Vestbredden.

Navnet Aiman er en reference til Ayman Abu Aita, der blev interviewet i filmen Brüno og fremstillet som en terroristleder fra Al-Aqsa afdeling i byen Bethlehem.

Ayman Abu Aita har også udtalt, at filmen udstiller ham fuldstændig forkert, og at han blev interviewet under falske forudsætninger. Aita vil nu sagsøge Cohen. Aita er nemlig ikke medlem af Martyrbrigaderne, men er en del af det politiske lederskab i Fatah.

Der er ingen tvivl om, at ordlyden i udtalelsen fra Al-Aqsa er formuleret som en trussel, og udtalelsen har da også fået Sacha Baron Cohen til at skærpe bevogtningen af sig selv og sin familie.

1 af 2 Det var stærkt provokerende for palæstinenserne, da Bruno i filmen Bruno løb rundt i outreret bøsseoutfit i Palæstina.(Foto: AP)
2 af 2 Verdens mest kendte filmbøsse, Bruno, alias skuespilleren Sacha Baron Cohen trues nu af terrorristsgruppe.(Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere