Hobbit-film reddet fra dyremishandling-anklage

Dyrepassere hævder ellers, at heste, geder, får og kyllinger er død en smertefuld død under optagelserne

Beskyldninger om dyremishandling kan betyde megafiasko for en film i USA, Foto: PR
Beskyldninger om dyremishandling kan betyde megafiasko for en film i USA, Foto: PR

Det er skidt for en højt profileret film som 'Hobbitten' at blive kædet sammen med ordet 'dyremishandling'. Den slags sælger ikke billetter i Guds eget land.

Derfor kan de betyde forskellen på stor succes og dyb fiasko, at dyrevelfærdsorganisationen American Humane Association har efterforsket forholdene og nu frikender produktionsselskabet.

Læs også:Ifølge AHA er ingen af dyrene døde på settet, og det er heldigt for filmen.

Organisationen understreger imidlertid, at de kun har efterforsket forholdene på settet, og ikke de øvrige steder dyrene opholdt sig.

Produktionsselskabet siger, at de brugte tusindvis af dollars for på at forbedre forholdene for dyrene, så snart de hørte om forholdene.

Læs også:

Se også: Jackson svarer tilbage på Hobbit-kritik


Peter Jackson og de andre producentene har sendt en pressemeddelelse ud, hvor de skriver, at de efterforsker de nye anklager, og de siger ifølge VG, de vil tale med alle involverede parter for at finde sandheden.

Det var netportalen TMZ.com, der skrev om anklagerne, som flere tidligere dyrepassere var fremkommet med. De hævdede, at helt op imod 27 dyr - hester, geder, får og kyllinger - døde smertefuldt - noget de mener kunne være undgået.

Læs også:

Se også: 'Gandalf' brød sammen i gråd under Hobbitten-optagelse


De siger, at gården dyrene boede på var fuld af farlige 'kanin'-huller, dårlig indhegning og andre dødsfælder, skriver TMZ. Blandt skadene nævnes, at hestene er trådt ned i hullerne, er faldet og har brækket nakken, mens kyllingene ifølge dyrepasserne er løbet ubeskyttet rundt og er blevet maltrakteret af hunde.

Dyrepasserne sagde deres stillinger op i 2011 og er siden kommet frem med anklagerne mod produktionsselskabet.

Peter Jackson er producent og instruktør på 'Hobbiten', som han har arbejdet med i flere år på New Zealand. En repræsentant for den store filmskaber vedgår, at to af dødsfaldene kunne have været undgået, men afviser fuldstændigt, at der er tale om et stort antal på 27 dyr, som døde på grund af dårlig behandling.

Læs også:

Udland - 1. nov. 2012 - kl. 10:16 TV: Hobbitten-film udkommet


I lighed med megasuccessen 'Ringenes herre' er 'Hobbiten' delt op i tre dele. Den første film 'Hobbiten: En uventet rejse' har premiere i december. De to kommende film i trilogien ventes at få premiere i 2013 og 2014.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen