Sugar Man et hit efter 40 års glemsel

Dokumentar-film om den mexicansk-fødte singersongwriter skæbne vises i 60 biografer

Sixto 'Sugarman' Rodriquez blev ikke i første omgang det store sus medsin eplader i 70'erne, men det vendte sydafrikanerne om på. (PR Foto)
Sixto 'Sugarman' Rodriquez blev ikke i første omgang det store sus medsin eplader i 70'erne, men det vendte sydafrikanerne om på. (PR Foto)

Man skal aldrig opgive håbet om at opnå succes som musiker, selvom det egentlig så håbløst ud, da man endelig fik chancen.

Anerkendelsen kan dukke op på de mest mærkeligste steder og tidspunkter, og her er 40 års ventetid ikke nødvedigvis en hindring.

Det er mexicansk-fødte Sixto Rodriquez det bedste bevis på. Onsdag får en usædvanlig film om hans skæbne, 'Searching for Sugar Man', dansk premiere i 60 biografer i Danmark i forbindelse biografklubben Doxbio's årlige program med visning af udvalgte dokumentar-film.

Forsvandt i glemsel
Nu 70-årige Sixto Rodriquez, der det meste af sit liv har boet i Detroit, USA, blev spået en stor karriere, da han i starten af 70'erne fik en pladekontrakt og udgav et par album, 'Cold Fact' og 'Coming from Reality'. Men der skete absolut ingenting, og pladeselskabet fyrede ham igen.

Så forsvandt han ud i glemslen, og der gik endog rygter om selvmord på scenen.

Kæmpestor i Sydafrika
Men i Sydafrika var han samtidig, uden han vidste det, ved at blive en kæmpe-stjerne. En piratkopi af hans debut-album var i cirkulation, og i løbet af de næste årtier blev Rodriquez stemme og musik en del af kampen mod apartheid.

Efterhånden som hans ry voksede besluttede to sydafrikanske fans sig for at finde ud af, hvad der egentlig var sket med ham. Musikdokumentaristen Malik Bendjellou fulgte med på rejsen, og det er der kommet 'Searching for Sugarman' ud af, som vandt et par priser ved årets Sundance-festival .

Musikken er også god. Sony Music har udsendt sountracket med et udvalg af Rodriquez' sange.

1 af 2 Sugarman i 70'erne. (PR Foto)
2 af 2 Sixto 'Sugarman' Rodriquez blev ikke i første omgang det store sus medsin eplader i 70'erne, men det vendte sydafrikanerne om på. (PR Foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen