Kon-Tiki slår alle rekorder i Norge

Med 164.191 solgte biografbilletter sejlede Kon-Tiki ind til rekordåbning i premiereweekenden - aldrig tidligere er en norsk film blevet set af så mange i åbningsweekenden.

En dramatisk situation fra filmen, der skildrer Thor Heyerdahls sejlads over Stillehavet på  tømmerflåden 'Kon-tiki' i 1947.(Foto: Carl Christian Raabe)
En dramatisk situation fra filmen, der skildrer Thor Heyerdahls sejlads over Stillehavet på tømmerflåden 'Kon-tiki' i 1947.(Foto: Carl Christian Raabe)

- Dette er fantastisk. Forventningene har vært enorme. Vi er utrolige glade for at kunne konstatere, at publikum omfavner filmen, som vi har arbejdet med i så mange år. Historien om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedition er og bliver et eventyr!, siger filmens producent, Aage Aaberge om storfilmen 'Kon-Tiki', der først får dansk biografpremiere den 4. april 2013, hvor den iøvrigt er med i Biografklub Danmark.

Læs også:

Se også: Se de helt fantastiske billeder fra Kon-tiki-filmen

Instruktørerne Joachim Rønning og Espen Sandberg er lettede:

- Thor Heyerdahls Kon-Tiki historie står os meget nær, og det er med stor lettelse vi ser at filmen har fundet sit publikum. Lynet kan faktisk slå ned to gange på samme sted, siger de to instruktøre som også står bag filmen 'Max Manus', der også var en gigant-succes i Norge.

Et utrolig eventyr i virkelighedens verden
Filmen 'Kon-Tiki' er baseret på Thor Heyerdahls bog, der har solgt over 50 millioner eksemplarer på verdensplan. Anført af Heyerdahl sejler seks unge mænd i 1947 ud på et vovemodigt eventyr for at bevise, at den polynesiske befolkning oprindelig kom sejlende fra Peru. Under verdenspressens fulde bevågenhed tager den eventyrlystne besætning afsted på en primitiv tømmerflåde. De navigerer ved hjælp af stjernerne i det store Stillehav, med bølgerne som deres ror, i en både nervepirrende og fascinerende kamp mod naturens flodbølger, hajer og det dybe havs dæmoner. Men Thor har ofret alt for denne ekspedition, så det må og skal lykkes.

Filmen er instrueret af makkerparret Espen Sandberg og Joachim Rønning, der også stod bag det episke 2. Verdenskrigsdrama Frihedskæmperen Max Manus (2008), der solgte over 1.2 millioner biografbilletter i Norge.

Hovedrollerne i Kon-Tiki spilles af Pål Hagen (Thor Heyerdahl), Anders Baasmo Christiansen (Herman Watzinger), Gustaf Skarsgård (Bengt Danielsson), Odd Magnus Williamson (Erik Hesselberg), Tobias Santelmann (Knut Haugland) og Jakob Oftebro (Torstein Raaby) og med på rollelisten er også Søren Pilmark som eventyreren Peter Freuchen.

Ud over Norge er Kon-Tiki indspillet på Malta, i Thailand, Bulgarien og Maldiverne.

1 af 5 På denne primitive tømmerflåde sejlede Thor Heyerdahl og hans mandskab fra Peru til Polynesien ud over Stillehavet.(Foto: Carl Christian Rabe)
2 af 5 Solnedgang på Kon-tiki i en smuk scene fra filmen.(Foto: Carl Christian Raabe)
3 af 5 En mand er faldt overbord fra tømmerflåden Kon-Tiki.(Foto: Carl Christian Raabe)
4 af 5 En stor hvalhaj er svømmet ind under tømmerflåden.(Foto: Carl Christian Raabe)
5 af 5 En dramatisk situation fra filmen, der skildrer Thor Heyerdahls sejlads over Stillehavet på tømmerflåden 'Kon-tiki' i 1947.(Foto: Carl Christian Raabe)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen