Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Verdens første rigtige sorte cowboyhelt

Hollywood-skuespilleren Jamie Foxx springer ud i rollen som Django i Quentin Tarantinos nye film ’Django Unchained’

Christopher Waltz spiller rollen som en utrolig effektiv dusørjæger, der slår sig sammen med den bortløbne slave Django. Det er to herrer, som man helst ikke skal udfordre. De skyder nemlig for at dræbe.(Foto: Sony Pictures)
Christopher Waltz spiller rollen som en utrolig effektiv dusørjæger, der slår sig sammen med den bortløbne slave Django. Det er to herrer, som man helst ikke skal udfordre. De skyder nemlig for at dræbe.(Foto: Sony Pictures)

Se interview med Jamie Foxx i tv-klippet herover
----------------------

MEXICO(Ekstra Bladet): Selvfølgelig har der været sorte skuespillere gennem filmhistorien, der har spillet diverse roller som cowboys i western-film. Men der er ingen tvivl om, at Jamie Foxx bliver den første rigtige sorte cowboy-helt, når han senere på året springer ud til hest i verdens biografer i hovedrollen som ’Django’ i Quentin Tarantinos nye film ’Django Unchained’. Der er gigantiske forventninger til filmen, som Ekstra Bladet allerede har set flere sekvenser af. Og vi kan her afsløre, at det bliver Quentin Tarantino for fuld udblæsning med genial flabet action.

Og selvfølgelig har vi også talt med hovedpersonen Jamie Foxx, som vi mødte på det femstjernede hotel Ritz Carlton i Mexico. For Jamie Foxx, der især er kendt for sin glansrolle som musikeren Ray Charles i filmen ’Ray’ fra 2004, var det en usædvanlig drøm, der gik i opfyldelse, da han pludselig blev kontaktet af Tarantino og fik rollen som Django.

Jeg har selv en hest
- Tarantino ringede til mig og sagde, at han havde en rolle til mig i en western-film. Og jeg svarede: Det passer mig sgu meget godt, for jeg har nemlig en hest, fortæller Jamie Foxx til Ekstra Bladet, da vi møder ham i Cancun i Mexico.

- Jeg fik hesten i fødselsdagsgave for fire år siden, og jeg er blevet virkelig god til at ride. Så det var et fantastisk sammentræf, at jeg pludselig skulle spille Django, der jo rider virkelig meget i filmen. Og jeg fik oven i købet lov til at bruge min egen hest i filmen, fortæller Jamie Foxx.

Udsat for racisme som barn
Som barn voksede Jamie Foxx op i staten Texas, hvor han indimellem blev mødt med racismens grimme fjæs.

- Selv om jeg var en lille sort dreng i Texas, så jeg lige som alle andre drenge masser af cowboy-film. Og jeg elskede dem, selv om helten aldrig var sort. Og jeg havde aldrig i min vildeste fantasi drømt om, at jeg i fremtiden selv skulle blive en cowboy-helt, fortæller Jamie med et stort befriende latterbrøl.

- Men jeg er super stolt af rollen, og den bliver helt sikkert lidt af en øjenåbner i USA og vil måske give håb til en masse sorte børn, fortælller Jamie Foxx.

Filmen, der også har Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio og Kerry Washington på rollelisten, tager udgangspunkt i den bortløbne slave Django, der forsøger at redde sin kone fra en ond slavehandler og plantage-ejers klamme hænder. Leonardo DiCaprio spiller den modbydelige plantage-ejer, mens Christoph Waltz har rollen som en tysk dusør-jæger, der slår sig sammen med Django.

’Django Unchained’ har premiere i de danske biografer den 31. januar næste år.

1 af 4 Jamie Foxx ses her som verdens første rigtige cowboy-helt i rollen som Django i Tarantinos nye film ’Django Unchained’. (Foto: Sony Pictures)
2 af 4 Leonardo DiCaprio har rollen som en ondskabsfuld modbydelig plantage-ejer, der ikke er bange for at bruge voldelige metoder mod sine slaver.(Foto: Sony Pictures)
3 af 4 Her møder Ekstra Bladet Leonardo DiCaprio, Kerri Washington og Jamie Foxx på hotel Ritz Carlton i Cancun i Mexico.(Foto: AP)
4 af 4 Christopher Waltz spiller rollen som en utrolig effektiv dusørjæger, der slår sig sammen med den bortløbne slave Django. Det er to herrer, som man helst ikke skal udfordre. De skyder nemlig for at dræbe.(Foto: Sony Pictures)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen