Rå vold og en masse svineri

Filminstruktøren John Hillcoat præsenterer sin nye rå og voldsomme gangsterfilm 'Lovløs', der er skrevet af den kendte musiker Nick Cave

Shia Labeouf løber i rollen som Jack med stor vrede mod politiet, der netop har skudt hans storebror Forrest(Tom Hardy).(Foto: Cannes Filmfestival)
Shia Labeouf løber i rollen som Jack med stor vrede mod politiet, der netop har skudt hans storebror Forrest(Tom Hardy).(Foto: Cannes Filmfestival)

CANNES(Ekstra Bladet): - Jeg elsker den måde filminstruktøren John Hillcoat beskriver vold på. Det er meget brutalt. Det er meget hurtigt, og det efterlader en helvedes masse svineri.

Således forklarede den kendte musiker og manuskriptforfatter Nick Cave, hvorfor han havde sagt ja til at skrive manuskriptet til John Hillcoats nye fremragende gangsterfilm 'Lovløs', der igår blev præsenteret på filmfestivalen i Cannes.

De slår før de snakker
Filmen foregår i USA under forbudstiden i 1930'erne og tager udgangspunkt i den virkelige historie om de tre Bondurant-brødre, der levede som spritsmuglere og konstant kæmpede mod politiet eller FBI for at få lov til at sælge deres ulovlige spiritus, som de selv fremstillede. Og det er tre brødre som man helst ikke skal blive uvenner med. De slår nemlig, før de snakker. Og der er kontant afregning ved kasse 1. Gerne med knojern.

Selv om filmen foregår i 1930' erne har den fået et strejf af modernitet med blandt andet nummeret 'White Light, White Heat' af bandet Velvet Underground.

- White Light, White Heat' tager nutiden tilbage til fortiden. Sangen handler om at tage kokain og speed og passer på en måde meget godt til forbudstiden, hvor spirtitus var forbudt, forklarer Nick Cave.

En lille 'bøf' bliver rå
For den unge Hollywood-stjerne Shia LaBeouf kendt fra Transformer-filmene, var det lidt af en udfordring at skulle spille sammen med de mere garvede og fysisk store Tom Hardy og Jason Clark, der spiller hans rå og brutale storebrødre.

- Min lille højde passer godt til min rolle som Jack. Han er jo den lidt svage lillebror, der ikke er så meget for at udøve vold. Men det lærer han hurtigt. I forberedelserne til filmen brugte jeg to måneder med vægttræning for at få lidt flere muskler i kroppen, siger Shia LaBeouf, der meget snart skal spille sammen med Mads Mikkelsen i filmen 'The Necessary Death of Charlie Countryman'.

Den britiske skuespiller Tom Hardy, der havde hovedrollen i den danske filminstruktør Nicolas Winding Refns film 'Bronson' om Englands farligste fængselsfange, leverer også en ubeskrivelig overbevisende præstation som den benhårde storebror Forrest, der altid kun behøver et knytnæveslag til at slå sin modstander i jorden. Men når det gælder kærligheden til den smukke Maggie(Jessica Chastain), der fungerer som en slags husholderske for de tre brødre, er han mere på udebane.

1 af 7 De her tre brødre skal man ikke blive uvenner med. De slår, før de snakker. Og der er kontant afregning ved kasse 1. Gerne med knojern. Øverst i bilen er det Jason Clarke, bag rattet sidder Shia LaBeouf, og ved vinduet er det den store Tom Hardy. (Foto: Cannes Filmfestival)
2 af 7 Guy Pearce ses her i rollen som FBI-agenten, der har til opgave at stoppe brødrenes kriminelle færd.(Foto: Filmfestival Cannes)
3 af 7 Filmen har også en lille kæligshedshistorie mellem den smukke Jessica Chastain og Tom Hardy.(Foto: Cannes Filmfestival)
4 af 7 Der var knap så meget vold i luften, da Jessica Chastain og Tom Harhy idag poserede foran pressen i Cannes.(Foto: Cannes Filmfestival)
5 af 7 Shia LaBeouf hilser her på pressen i Cannes. Han skal meget snart spille sammen med Mads Mikkelsen i filmen 'The Necessary Death of Charlie Countryman'.(Foto: Cannes Filmfestival)
6 af 7 Filminstruktøren John Hillcoat præsenterer her sine to kvindelige skuespillere i filmen, Mia Wasikowska og Jessica Chastain.(Foto: Cannes Filmfestival)
7 af 7 Shia Labeouf løber i rollen som Jack med stor vrede mod politiet, der netop har skudt hans storebror Forrest(Tom Hardy).(Foto: Cannes Filmfestival)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen