Information: Gammelpik til passiv pige

Der er både fire stjerner og skarp kritik af den 85-årige Henning Carlsens nye film 'Erindring om mine bedrøvelige ludere', der sætter fokus på kærlighed på falderebet

Anmelderne er ikke lige begejstrede for den 85-årige instruktør Henning Carlsens film 'Erindring om mine bedrøvelige ludere'.

Information er meget klar i mælet i sin kritik af filmen og skriver: I Henning Carlsens tøffende Márques-filmatisering 'Erindring om mine bedrøvelige ludere' fremstilles 'ægte kærlighed' som en gammelpikket eksotisering af den passive pige.

Få stjerner
Mens Politiken og Berlingske giver filmen hver fire stjerner, er Ekstra Bladet mindre gavmild med tre stjerner og Morgenavisen Jyllands-Posten helt nede på to stjerner. Information giver ikke filmen stjerner, men er heller ikke mildt stemt.

Filmen er bygget over Gabriel Garcia Marquez' roman om den feterede journalist El Sabio, der - selv om han elsker kvinder - aldrig har været gift. I stedet har han livet igennem forlystet sig på byens bordel.

Læs også:

Se også: Henning Carlsens mexicanske film er reddet

Vil forære sig selv jomfru
I 90 års fødselsdagsgave vil han forære sig selv en jomfru, og selvfølgelig forelsker han sig i pigen.

'Erindringen om mine bedrøvelige ludere' er en sørgmunter fortælling, farvet af erindringen hos en gammel mand, der ser tilbage på sit liv, som har indeholdt rigelige mængder begær, men aldrig kærlighed.

- Og lader sig overrumple af mødet med den uskyld, han aldrig har kendt hos en kvinde, skriver Berlingskes anmelder.

Fint kapitel
Hennings Carlsens filmatisering af romanen føjer et fint kapitel til den danske instruktørs lange karriere, skriver Politiken.

Ekstra Bladet mener, at filmen er 'en gammel mands blues, der uden tvivl kommer fra hjertet, men ikke desto mindre virker en kende altmodisch og fodslæbende'.

Mens Jyllands-Posten mener, at filmen er både bedaget, problematisk og ubehjælpsom:

'Det bombastiske sexstykke i flagrende gevandter bliver derfor både bedaget, seksualpolitisk problematisk og kunstnerisk ubehjælpsomt'.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen