Hæder til dansk film i New York

Den danske dokumentarfilm *Balroom Dancer' høster stor ros på Robert de Niros filmfestival i Tribecca, New York.

Her ses latin-danseren Slavik Kryklyvyy i en scene fra filmen 'Ballroom Dancer'.(Foto: CPH:DOX)i
Her ses latin-danseren Slavik Kryklyvyy i en scene fra filmen 'Ballroom Dancer'.(Foto: CPH:DOX)i

Andreas Koefoed og Christian Bonkes dokumentarfilm "Ballroom Dancer" modtog natten til fredag stor ros og en special mention for Best New Director på Tribeca Film Festival i New York.

Allerede før festivalen udnævnte de amerikanske filmanmeldere filmen som en af festivalens ti vigtigste film og flere af de amerikanske medier betegner de to instruktører, Andreas Kofoed og Christian Bonke, som mesterlige filmskabere og var således med til at skabe en usædvanlig hype om en dansk dokumentarfilm på festivalen.

Filmen, som fik dansk premiere som åbningsfilm på CPH:DOX 2011, handler om den tidligere verdensmester i latindans, Slavik Kryklyvyy. For ti år siden befandt han sig blandt de førende dansere i verdenselitens Top5. Nu har han sat sig for at generobre sin plads på de bonede gulve. Og det selvom han er mærket af alder, ramt af en alvorlig hofteskade og har et ustyrligt temperament, der har skræmt alle hans tidligere dansepartnere væk.

'Balroom Dancer' var nomineret som én af de tre bedste dokumentarfilm i kategorien ’First Appearance’ på verdens største dokumentarfilmfestival i Amsterdam 2011 og er spået et travlt festivalliv. Efter Tribecca rejser filmen videre til en anden aktuel festival, den canadiske dokumentarfilmfestival Hot Docs i Toronto. Ballroom Dancer er instrueret af Andreas Koefoed og Kristian Bonke. Produceret af Danish Documentary af Jakob Jønck og Sigrid Dyekjær.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!