Punkpoeten John Cooper Clarke performer på PIX

Den britiske John Cooper Clarke er en af de få ikoner fra punkbevægelsen, der ikke er brændt ud - Nu giver han det danske publikum et indblik i sin musikalske, krøllede og filmfikserede hjerne.

Den hurtigt-snakkende John Cooper Clarke ses her i aktion.(Foto: PR Foto)
Den hurtigt-snakkende John Cooper Clarke ses her i aktion.(Foto: PR Foto)

CHP:PIX har fået kløerne i den britiske punk-legende John Cooper Clark, der helt eksklusivt optræder den 25 april for det danske publikum ved en koncert på Charlottenborg.

CPH:PIX skriver følgende om John Cooper Clarke:

Poet. Punkmusiker. Eller måske bare punkpoet. Du kan genkende John Cooper Clarke på lang afstand. Skinnende støvler, stramme sorte jeans, 60'er-jakke, ray bans og det altid rodede hår.

Han er fuldstændigt indbegrebet af punk-bevægelsen og var en essentiel del af miljøet omkring Joy Division og Buzzcocks. Kernen i filosofien dengang var, at grænserne mellem kunstarterne kun var til for at blive overskredet. Dette inkarnerer John Cooper Clarke, der er lige dele digter, performancepoet, stand-up'er, musiker og punker.

Rå nok til at spille sig selv
Lidt som man kan opleve det med Sort Sol herhjemme, træder John Cooper Clarke op på scenen med lige så meget nerve, energi og intens tilstedeværelse som for 30 år siden. Han er en af de forsvindende få originale punklegender, der hverken er brændt ud eller har solgt ud, hverken gået ned med flaget eller blevet et kuldsejlet koryfæ, der slæbes rundt i manegen. Det er ganske sigende, at han er den eneste af de gamle legender, der spiller sig selv i filmen 'Control' om Joy Division. Han er den eneste, der stadig er rå nok.

Den 63-årige poet har med sine vers både provokeret og underholdt flere generationer, der alle har måttet overgive sig til Cooper Clarkes charme og intellekt. Nu besøger den 63-årige ord-ekvilibrist fra Manchester PIX med et nyt show, der afdækker en mere morsom side af punkpoeten. Cooper Clarke disker op med stærke filmiske referencer, som viser, at nysgerrigheden er intakt hos den garvede performer.

CPH PIX og ArtFREQ. præsenterer: John Cooper Clarke Live

Onsdag den 25. april kl. 21 på Charlottenborg

Billetten koster 130 kroner + gebyr

Køb billet på cphpix.dk her

1 af 2 63 år, men still going strong. John Cooper Clarke.(foto: PR Foto)
2 af 2 Den hurtigt-snakkende John Cooper Clarke ses her i aktion.(Foto: PR Foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!