Han er fremtidens mand i dansk film

Den unge danske skuespiller Mikkel Bo Følsgaard får masser af opmærksomhed i Berlin - han er i den syvende himmel

Læg godt mærke til denne unge 28-årige mand. Han er fremtidens mand i dansk film. Mikkel Bo Følsgaard.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Læg godt mærke til denne unge 28-årige mand. Han er fremtidens mand i dansk film. Mikkel Bo Følsgaard.(Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Den 28-årige skuespiller Mikkel Bo Følsgaard kan næsten ikke tro, hvad der sker omkring ham. Han er i Berlin som feteret stjerne, selv om han stadig går på sidste år på teaterskolen i København.

Alle taler om hans eminente hovedrolle som Christian VII i Nicolaj Arcels film, der er blevet modtaget usædvanligt godt af den internationale presse. Og mange af de rosende ord går til den unge Mikkel Bo for hans hudløse portræt af den forstyrrede konge, der i en ganske ung alder blev tvunget ind i et ægeskab med den engelskfødte dronning Caroline Mathilde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Pragtpræstation af ung dansk skuespiller

Den kendte svenske filmjournalist Jan Lumholdt roser dig til skyerne og siger, at du er et muligt bud til prisen for 'bedste mandlige rolle' her i Berlin. Hvad siger du til det?

- Det er jeg ekstemt glad for. Det er meget flotte ord. Jeg har slet ikke tænkt på, at jeg måske ville vinde en pris hernede. Men hvis folk synes, at det er en god præstation, jeg har lavet, så er jeg da bare lykkelig, siger Mikkel Bo.

Hvad har været det mest udfordrende for dig ved at spille Christian VII?

- For det første er det min første rolle i en spillefilm. Og bare det at spille overfor Mads Mikkelsen har været en udfordring i sig selv. Det skulle jeg lige vænne mig til.

- Og så har det været meget udfordrende at portrættere den forstyrrede konge Christian VII, så det ikke bare blev 'kuk kuk faldera' det hele. Jeg forberede mig virkelig på rollen ved at læse alt om Christian VII, og jeg håber, at jeg har formået at portrættere et helt troværdigt menneske.

- De mere sindssyge sider af ham, har jeg læst mig til i diverse biografier. Han havde en tendens til hele tiden at klø sig på hånden eller bryde ud i et skingert mærkeligt grin. Andre ting kom bare helt spontant til mig, fortæller Mikkel Bo, der har fået masser af moralsk støtte fra sine klassekammerater på teaterskolen i København.

- Der er ikke nogen jalousi. De har støttet mig fuldt ud, og synes det er fedt, at jeg er i Berlin. Men de kunne selvfølgelig også godt tænke sig, at det var sket for dem selv.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mikkelsen: Fedt at være tilbage i dansk film

Hvem er dine forbilleder som skuespiller?

- I Danmark er det Mads Mikkelsen. Jeg har været fascineret af Mads, siden jeg så 'Pusher' første gang. Han har lavet så mange forskellige roller som i f.eks filmene 'De grønne slagtere' eller 'Blinkende Lygter'. Jeg synes selv, at det er det, der er fascinerende ved at være skuespiller, at man kan brede sig ud på forskellige måder, siger Mikkel Bo og peger på Christian Bale som sit udenlandske forbillede.

Hvordan havde du det med at blive kastet ud i bordel-scenen, hvor du sidder på en stol og boller med en prostitueret?

- Det var jo ikke mig, der gjorde det. Det var min rolle, så det har jeg ikke noget imod. Når jeg først havde ramt Christian VII eller så at sige var kommet ind hans krop, følte jeg, at jeg kunne gøre alt. Så jeg havde ingen blufærdighed i forbindelse med den sex-scene.

Efter sommerferien kaster Mikkel Bo sig ud i sit første job som færdiguddannet. Han skal spille med i 'Romeo og Julie' på Folketeatret, hvor han har fået rollen som Romeos bedste ven Mercusio.

Både Nicolaj Arcel og Mads Mikkelsen har også masser af roser til Mikkel Bo, og de betragter ham begge to som fremtidens mand i dansk film og teater.

LÆS OGSÅ:

Se også: Trine Dyrholm: Jeg elsker at være mor

1 af 6 Mikkel poserer her for pressen sammen med Nicolaj Arcel yderst til venstre, Trine Dyrholm, Mads Mikkelsen og siddende Meta Louise Foldager.(Foto: Christian T. Jørgensen)
2 af 6 Mkkel Bo hygger sig med sit forbillede Mads Mikkelsen.(Foto: Christian T. Jørgensen)
3 af 6 Her bliver Mikkel Bo interviewet. Læg mærke til det kraftfulde udtryk. (Foto: Christian T. Jørgensen.)
4 af 6 Mikkel Bo sidder her foran ca. 100 internationale journalister sammen med Alicia Vikander og Mads Mikkelsen.(Foto: Christsian T. JØrgensen)
5 af 6 Trine Dyrholm, Mads Mikkelsen og Mikkel Bo Følsgaard. (Foto: Christian T. Jørgensen)
6 af 6 Læg godt mærke til denne unge 28-årige mand. Han er fremtidens mand i dansk film. Mikkel Bo Følsgaard.(Foto: Christian T. Jørgensen)
0 kommentarer
Vis kommentarer