Trier vil lave uartig film

Kvinderne skal være yngre og yngre og mere nøgne i mine film - Lars von Trier uddyber, hvorfor han vil lave en film med titlen 'Nymfomanen'

Lars von Trier har meget snart verdenspremiere på sin nye dommedagsfilm 'Melancholia' under filmfestivalen i Cannes. Han næste film bliver en dybt erotisk film.(Foto: Christian Geisnæs)
Lars von Trier har meget snart verdenspremiere på sin nye dommedagsfilm 'Melancholia' under filmfestivalen i Cannes. Han næste film bliver en dybt erotisk film.(Foto: Christian Geisnæs)

CANNES(Ekstra Bladet): Lars von Trier har gennem hele sin karriere formået at provokere både til højre og til venstre, når han har lavet sine prisbelønnede film. Med filmen 'Antichrist' fik han f.eks. biografgængere til at besvime ved synet af den meget omtalte klitoris-scene, hvor Charlotte Gainsbourg i den kvindelige hovedrolle klipper sin egen klitoris af med en saks.

For ca. to måneder siden afslørede Lars von Trier overfor TT Spektra i Sverige, at han er på vej med en film med titlen 'Nymfomanen', der måske bliver hans mest provokerende film nogensinde. En film, der sætter fokus på 'en kvindes erotiske fødsel'.

Jeg vil lave en stærkt erotisk film
Og nu uddyber Lars von Trier overfor dfi.dk, hvorfor han vil lave en film med titlen 'Nymfomanen':

- Jeg har jo pragtfulde planer om en stærkt erotisk film, fordi min fotograf på 'Melancholia', Manuel Claro, på et tidspunkt fremsagde en overraskende fordom. Den gik ud på, at han ikke ville anbefale mig at falde i samme grøft som andre aldrende instruktører, nemlig ved at kvinderne bliver yngre og yngre og mere og mere nøgne. Og det skal man jo ikke sige to gange til mig, siger Trier og tilføjer:

- Det er bestemt mit mål, at kvinderne skal blive yngre og yngre og mere og mere nøgne i mine film. Derfor har jeg lagt op til et storstilet projekt, der hedder 'Nymfomanen'. Jeg er fuldstændig klar over, at nymfomani ikke er en politisk korrekt diagnose, og derfor vil jeg også gå ud fra, at titlens validitet vil blive diskuteret. Men hvis jeg kan lave en film, der hedder 'Nymfomanen', og det er en artig film, stopper jeg, siger Trier, der stræber efter at lave en uartig film næste gang.

Men netop nu her under filmfestivalen i Cannes er det altså hans nye film 'Melancholia' om jordens undergang, der er fokus på. Den har verdenspremiere her i Cannes den 18. maj.

- 'Melancholia' er den mest artige film, jeg har lavet. Der er ikke nogen klitoris, der bliver klippet af – hvilket man så også kan kalde tomme fagter …, siger Trier.

1 af 2 Lars von Trier ses her med verdensstjernen Kirsten Dunst, der har hovedrollen i hans film 'Melancholia'.(Foto: AP)
2 af 2 Lars von Trier har meget snart verdenspremiere på sin nye dommedagsfilm 'Melancholia' under filmfestivalen i Cannes. Han næste film bliver en dybt erotisk film.(Foto: Christian Geisnæs)
0 kommentarer
Vis kommentarer