Raplegende instruerer kung-fu-western

Wu-Tang Clan-Rapperen og produceren RZA er klar til at instruere sin første film - en kung-fu-western med inspiration fra ingen ringere end Quentin Tarantino

RZA's 'The Man With The Iron Fist' er en kung-fu-spaghettiwestern. (Foto: AP)
RZA's 'The Man With The Iron Fist' er en kung-fu-spaghettiwestern. (Foto: AP)

Hjernen bag hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan, 40-årige RZA, har gennem sin succesfulde musikkarriere også skrevet filmmusik og medvirket i en lang række film.

Med inspiration fra specielt én af de filminstruktører, han har arbejdet sammen med, er RZA nu klar til at debutere med sin egen film, 'The Man With The Iron Fist', der er noget så utraditionelt som en kung-fu-spaghettiwestern.

- Tarantino er min lærer. Jeg har set hundredvis af film sammen med ham og har brugt hundredvis af timer på at lære håndværket af ham. Jeg er Tarantinos discipel, siger RZA, hvis borgerlige navn er Robert Diggs, til avisen Los Angeles Times.

Musik til 'Kill Bill'
Den amerikanske kultinstruktør Quentin Tarantino hyrede i 2003 RZA til at lave musikken til den første 'Kill Bill'-film og gentog succesen året efter med 'Kill Bill: Vol. 2'. Siden dengang har den farverige 46-årige instruktør ladet RZA snuse til sine arbejdsmetoder.

- Jeg bemærkede, at han fulgte med i, hvordan jeg arbejder med filmfotografen, og hvordan man laver en kampscene i praksis. Han sad et sted og skrev på en skitseblok, mens han absorberede det hele, siger Quentin Tarantino, der deler RZA's fascination af samuraikulturen og gamle kung-fu-film.

En kreativ fontæne
Tarantino introducerede RZA for sin ven, gyserfilmmageren Eli Roth, der blev så begejstret for raplegendens idéer, at han sagde ja til at producere 'The Man With the Iron Fist'.

- RZA er en kreativ fontæne. Manuskriptet er fantastisk, og han har karakterer og jokes. Det han gør med sin lyrik, gør han også med dialogen. Han har lavet en god blanding af spaghettiwestern, kung-fu og moderne kampscener tilsat hiphop og multikultur. Han har styr på hele dette tegneserieunivers, siger Eli Roth.

Mens finansieringen af 'The Man With the Iron Fist' er på plads, er det endnu uvist, om multitalentet RZA går hele vejen og udnævner sig selv til hovedperson i sin kommende kung-fu-spaghettiwestern.

0 kommentarer
Vis kommentarer