Paltrow spiller dansk transseksuels kone

Gwyneth Paltrow erstatter Charlize Theron i rollen som kone til historisk, transseksuel dansker i filmen 'The Danish Girl'

Gwyneth Paltrow skal spille en af hovedrollerne i filmen 'The Danish Girl'. (Foto: AP)
Gwyneth Paltrow skal spille en af hovedrollerne i filmen 'The Danish Girl'. (Foto: AP)

De to kvindelige Oscar-vindere Nicole Kidman og Gwyneth Paltrow skal ifølge nyhedsavisen Daily Variety spille mand og kone i den kommende film 'The Danish Girl'.

Dermed erstatter 37-årige Paltrow den sydafrikanske skuespillerinde Charlize Theron, der i første omgang var udset til at skulle spille over for australske Kidman.

Filmen er baseret på en bog af forfatteren David Ebershoff og skildrer den sande historie om det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener. I 1931 chokerede Einar ved at blive klodens første kønsskifteopererede mand, efter at han seks år tidligere havde ageret kvindelig model for sin kone, Gerda.

Paltrow skal spille Gerda, i filmen kaldet Greta, hvis portrætter nød stor popularitet i 1920'ernes København. Hun finder dog ud af, at hendes mand, Einar, spillet af Nicole Kidman, føler sig mere end hjemme i sin udklædning som kvinde.

En udklædning, der bliver til skinbarlig virkelighed, da Einar opereres om til kvinde på Dresdens Kvindeklinik i Tyskland og sender chokbølger gennem kunstnerparrets ægteskab.

Ud over at spille hovedrollen er Kidman også producer på 'The Danish Girl'. Filmen instrueres af Thomas Alfredson.

Paltrow vandt tilbage i 1998 en Oscar for sin rolle i filmen 'Shakespeare in Love' og spillede senest med i det romantiske drama 'Two Lovers' fra sidste år. Kidman har også tidligere haft danske forbindelser, da hun spillede hovedrollen i Lars von Triers succesfilm 'Dogville' tilbage i 2003.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere