Refn giver voldspsykopat taletid

Filminstruktør Nicolas Winding Refn giver voldspsykopat taletid, og det har fået den britiske regering op af stolen. Briterne fordømmer Refns film

Nicolas Winding Refn og voldspsykopaten Bronson til snigpremieren i aftes. Det er Refn i forgrunden. (Foto: AP)
Nicolas Winding Refn og voldspsykopaten Bronson til snigpremieren i aftes. Det er Refn i forgrunden. (Foto: AP)

- Jeg er stolt af denne film, for hvis jeg falder død om i aften, lever jeg stadig videre. Så længe min mor nyder filmen, er jeg glad.

Sådan lød det i aftes fra den notorisk kriminelle brite Charles Bronson, der er omdrejningspunktet i Nicolas Winding Refns nye film 'Bronson'.

Charles Bronson har siddet i fængsel siden 1974, hvor han blev idømt syv års fængsel for væbnet røveri - her var udbyttet i øvrigt omkring 250 kr. Han har dog løbende forlænget sin dom med en stribe af voldelige overfald begået i fængslet.

Nicholas Winding Refns nye film har allerede løftet en del bryn. Specielt hos medlemmerne af den britiske forening for fængselsbetjente.

Fængselsbetjentene har fordømt Refns film, og beskyldt Refn for at glorificere vold, og da der i går var snigpremiere på 'Bronson' i London, blev der lagt yderligere til betjentenes afsky.

Her blev der afspillet lydoptagelser fra et interview med Charles Bronson, der spår filmen en stor fremtid.

- Vi ses til Oscar-uddelingen, lød således selvsikkert fra Bronson til snigpremieren i aftes.

Ret så uskyldige kommentarer. Problemet er bare, at optagelserne af Bronson er ulovlige at viderebringe.

Sjov fyr
Det har fået det britiske justitsministerium til at reagere. Her lyder det fra en talsmand:

- Disse uautoriserede interviews med fangen er sket i direkte modstrid med fængselsloven. Der er blevet taget skridt mod at forhindre, at dette sker igen.

Skuespilleren Tom Hardy, der spiller Bronson i Refns film, beskriver virkelighedens Charles Bronson som 'varm, velformuleret, venlig, intelligent, sjov og karismatisk'.

Charles Bronson siger om sig selv i lydklippet:

- Jeg benægter det ikke, jeg var virkelig... en forfærdelig, voldelig, skidt fyr. Jeg er ikke stolt af det, men jeg skammer mig heller ikke. For hvert slag jeg har givet, har jeg fået 21 tilbage.

Se et par af de slag i filmens trailer, der findes til højre for artiklen.

1 af 2 Eira og Mark Peterson - de stolte forældre til Charles Bronson, der er døbt Michael Gordon Peterson, var naturligvis også til premieren. (Foto: AP)
2 af 2 Nicolas Winding Refn og voldspsykopaten Bronson til snigpremieren i aftes. Det er Refn i forgrunden. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer