Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Verdens smukkeste øjne

Ekstra Bladet møder den 35-årige indiske Bollywood-skuespillerinde Aishwarya Rai, der springer ud i Hollywood-filmen 'Pink Panter 2'

Verdens smukkeste øjne sidder på den 35-årige indiske skønhed Aishwarya Rai.(Foto: AP)
Verdens smukkeste øjne sidder på den 35-årige indiske skønhed Aishwarya Rai.(Foto: AP)

BERLIN (ekstrabladet.dk): 'Med øjne så dybe og blågrønne som en skovsø'. Det lyder som en kliché, men passer perfekt til den 35-årige indiske Bollywood-skuespillerinde Aishwarya Rai, som Ekstra Bladet møder på hotel Ritz Carlton i Berlin.

Rai er i dag Indiens bedst betalte skuespillerinde i filmbyen Bollywood, og det siger ikke så lidt i et land med med mere end 1 milliard mennesker. Og den indiske skønhed, der i 1994 vandt skønhedskonkurrencen Miss World, bliver stadig betragtet som en af verdens absolut smukkeste kvinder.

Aishwarya Rai er i Berlin for at promovere den nye film 'Pink Panter 2', hvor hun spiller overfor selveste Steve Martin i glansrollen som den fandenivoldske inspektør Closeau.

Rai har rollen som en detektiv, der sammen med Closeau og andre af verdens førende politifolk skal fange mestertyven The Phantom, der blandt andet har stjålet den uvurderlige diamant 'Den Lyserøde Panter'.

- Det er da en kæmpe tilfredsstillelse for mig at være med i en Hollywood-film af den kaliber og med så fremragende skuespillere. Og så har det været virkelig sjovt, siger Rai, der i filmen også spiller overfor John Cleese, Jean Reno, Andy Garcia og Lily Tomlin.

Penge er ikke alt
Har du fået flere penge for at medvirke i Hollywood-filmen 'The Pink Panter' end du får for dine Bollywood-film?

- Penge er overhovedet ikke det afgørende for mig. Jeg er selvfølgelig professionel og tænker også på min løn. Og jeg arbejder ikke gratis. Men jeg er altså mindst lige så godt betalt i Bollywood, som jeg er i Hollywood, siger Rai, der har medvirket i 38 Bollywood-film.

I Indien er Rai en lige så stor stjerne som Nicole Kidman, Scarlett Johanson og Penelope Cruz er her i vesten. Og hun kan ikke bevæge sig udenfor en dør, uden at der straks vil samle sig flere tusinde interesserede indere.

- Jeg kan hverken møde op til et offentlig arrangement eller gå på gaden, uden at jeg har flere sikkherhedsfolk med. I indien er biografen den mest populære underholdsningsform sammen med sporten cricket, siger Rai, der som ganske ung først drømte om at blive læge.

Miss World
- Jeg droppede dog mine lægedrømme, fordi jeg også ville have en familie. Og jeg mente dengang ikke, at man som læge havde tid til også at være et familiemenneske. Derfor begyndte jeg at studere arkitektur, fortæller Rai, der dog midt i studierne blev Miss Indien i 1994 og lidt senere samme år blev udvalgt som Miss World.

Denne skønhedstitel blev startskuddet til en kanonkarriere for den unge Rai, der dengang blev verdenskendt for sine usædvanligt smukke blågrønne øjne.

- Det er sjældent, at en inder har blågrønne øjne. Men jeg er altså 100 procent inder. Da jeg blev Miss World spurgte alle mig om to ting. Min øjenfarve - og hvorfor jeg taler så godt engelsk. Folk havde nogle fordomme omkring Indien, som jeg gerne ville være med til at ændre.

- Med Miss World-titlen rejste jeg verden rundt i ca. et år. Og jeg betragtede mig selv som en slags kulturel ambassadør for Indien. Et job, som jeg tog meget seriøst, fortæller Rai, der selvfølgelig dengang lynhurtigt fik adskillige tilbud fra de allerstørste Bollywood-instruktører i Indien. Og sagde ja til sin debutantrolle i filmen 'Iruvar' af instruktøren Mani Ratnam.

Siden har Rais karriere udviklet sig med raketfart, og i dag handler hele hendes tilværelse sig om filmverdenen, fordi hun også sidste år giftede sig med en af Indiens mest populære mandlige Bollywood-skuespillere, Abhishek Backchan.

Gift med Bollywood-skuespiller
- Både jeg og min mand har hamrende travlt med at lave film. Jeg laver selv 3-4 film om året. Min svigerfar er også skuespiller, og min svigermor har været skuespiller. Så alt handler faktisk om film. Der er ikke rigtig tid til at sætte børn i verden nu, siger Rai, der i sin tid droppede drømmen om at blive læge, netop fordi hun ville have tid til familie og børn.

Men den smukke Rai drømmer stadig om den store familie, mens hendes biologiske ur tikker hastigt derudaf.

1 af 4 Den indiske Bollywood-stjerne ses her sammen med Steve Martin på den røde løber i Berlin.(Foto: AP)
2 af 4 Aishwarya smiler lykkeligt. Hun er også en af verdens bedste betalte kvindelige skuespillere.(Foto: AP)
3 af 4 I en sexet smuk kjole præsenterer Rai her sin ægtemand Bollywood-stjernen Abhishek Backchan. (Foto: AP)
4 af 4 Verdens smukkeste øjne sidder på den 35-årige indiske skønhed Aishwarya Rai.(Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen