Hæder til verdens dårligste film

Sven-Ole Thorsen er stolt over filmpriser til den dansk-amerikanske film ’A Viking Saga - Son of Thor'

Ken Vedsegaard spiller en viking med en ualmindelig dårlig hårdag i filmen 'Viking Saga - Son of Thor'. (Still fra filmens tralier)
Ken Vedsegaard spiller en viking med en ualmindelig dårlig hårdag i filmen 'Viking Saga - Son of Thor'. (Still fra filmens tralier)

Forestil dig Peter Gantzler udklædt som en drabelig viking svinge sit plastiksværd i en salig blodrus eller Ken Vedsegaard fra ’Krøniken’ udklædt som en heroisk viking iført en paryk, der ligner noget katten har leget med. Tilsæt nogle kunstige replikker og rør godt og grundigt rundt i gryden med nogle hjemmevideo-agtige rollespil. Så er du tæt på resultatet i verdens dårligste film ’A Viking Saga - Son of Thor’, der allerede utroligt nok har vundet tre filmpriser i USA.

Filmen er instrueret af dansk-amerikaneren Michael Mouyal og har blandt andre den danske Hollywood-skuespiller Sven-Ole Thorsen som executive producer.

– Michael skal være stolt over resultatet. Det er svært nok at lave en film. Og at vinde så mange priser på forskellige festivals i USA er godt gået, især som debutant. Jeg blev selv kaldt ’The Last Viking’ her i Hollywood og er stolt over, at vi danskere engang sejlede over uopdagede oceaner for at opnå et bedre liv, siger Sven-Ole Thorsen og tilføjer:

– Både jeg selv og instruktøren Michael Mouyal kom fra Danmark til USA for 20 år siden i søgen efter et bedre liv. Jeg er glad for at være en del af Michaels filmprojekt. Han har knoklet i tre år for at få denne film så kunstnerisk god, som han overhovedet kunne overskue, og resultaterne taler for sig selv, siger Sven-Ole Thorsen om filmen, der allerede før den blev lavet, blev kaldt verdens dårligste film.

Til grin
Både Ken Vedsegaard og Alexandre Willaume har tidligere udtalt sig om at være skuespiller i filmen til DR2-programmet ’Den 11. time’, hvor de havde svært ved at lade være med at grine, mens de berettede om de absurde nærmest farce-agtige optagelser til filmen.

Julie Ølgaaard, der også har en rolle i filmen, fortæller endvidere, hvordan instruktøren fik lov til at filme en gruppe folk fra vikingemuseet ved Trelleborg i Slagelse. Gruppen var udklædt som vikinger, og optræder jævnligt med iscenesatte vikingeslag for museets besøgende. På den måde sparede filminstruktøren selv at lave de krævende kampscener.

– Det var et så absurd scenarium, at man enten må sige: Nu går jeg, og så tager mig selv enormt højtideligt, eller nu tager jeg lidt pis på mig selv, og så løber vi rundt og har det sjovt. Instruktøren havde investeret alt i denne film og må have tabt en del penge. Det var også en af grundene til, at vi ikke gik, for man kunne ikke undgå at have lidt ondt af ham, siger Julie Ølgaard.

Se filmens trailer til højre for artiklen

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen