Teenage-bande stjal fra Hollywoodstjerner

Harry Potter-stjernen Emma Watson springer ud i Sofia Coppolas film ’The Bling Ring’ baseret på den virkelige historie om Hollywood Hills-tyverierne, hvor unge teenagere blandt andet begik indbrud i Paris Hiltons luksus-palæ

Emma Watson ses her i rollen som teenage-tyven Nicky, der her er på vej til retten i en scene i Sofia Coppolas nye film 'The Bling Ring'. (Foto: Cannes Festival)
Emma Watson ses her i rollen som teenage-tyven Nicky, der her er på vej til retten i en scene i Sofia Coppolas nye film 'The Bling Ring'. (Foto: Cannes Festival)

CANNES(Ekstra Bladet): - Det var ekstremt frigørende for mig at spille rollen som den rå og utilpassede teenager Nicki. Jeg fik lov til at kaste mig ud i nogle vilde ting, som jeg personligt aldrig nogensinde kunne drømme om at gøre. Men det er altså sjovt at udforske forskellige sider af sig selv ved at spille en anden karakter. Det gav mig muligheden for at lave nogle helt ekstreme ting, fortæller Emma Watson, der i Sofia Coppolas nye film 'The Bling Ring' springer ud i rollen som den pole-dansende tyv Nicki, der er medlem af en teenage-bande, der har specialiseret sig i at begå indbrud hos stenrige kendisser fra Hollywood.

De fem hovedmedlemmer i 'The Bling Ring'-banden med Emma Watson i midten i en scene fra filmen..(Foto: Cannes Festival)
De fem hovedmedlemmer i 'The Bling Ring'-banden med Emma Watson i midten i en scene fra filmen..(Foto: Cannes Festival)

Fra oktober 2008 til august 2009 chokerede en teenage-bande, der af pressen fik øgenavnet ’The Bling Ring’, hele den celebre verden i Hollywood ved at begå hele 50 indbrud hos diverse kendisser især i det fashionable kvarter Hollywood Hills. Teenage-banden var fascineret af de kendtes dyre mærkevare-ting og stjal alt fra sko, smykker, tasker, parfume, malerier, rolex-ure og masser af kontanter, som de kendte havde efterladt i deres dyre palæer, når de var taget til fest eller var på ferie. Tyverierne, der samlet løb op i 18 millioner kroner, gik blandt andet ud over Paris Hilton, Orlando Bloom, Lindsay Lohan, Megan Fox og Audrina Patridge.

Se også: Potter-pige siger nej til SM-rolleSe også: Emma Watson forsvarer utro stjerneSe også: Harry Potter-stjerne beskyldes for at være mindreårig

Fandt de kendtes adresser på internettet
Banden, der især bestod af unge piger, fandt frem til de kendtes adresser på internettet, og det var også fra diverse kendis-sider på nettet, at de fik kendskab til, om de kendte var til fest eller på ferie eller var ved at indspille en film langt fra deres bolig. Og bagefter lagde de unge tyve billeder ud på deres facebook-sider, hvor de var iført dyrt mærkevaretøj eller sko, der havde tilhørt de kendte. Banden blev i 2009 afsløret, fordi et overvågningskamera i Audrina Patridge bolig havde filmet dem på fersk gerning.

Det er den historie, som filminstruktøren Sofia Coppolas nye film ’The Bling Ring’ er baseret på. Filmen, der har Harry Potter-stjernen Emma Watson i en af de ledende roller, blev i går modtaget med klapsalver under filmfestivalen i Cannes.

Se også: Emma Watson vender tilbage til skolebænkenSe også: Emma Watson: Jeg er træt af britiske mændSe også: Emma Watson jagtet af stalker

De drømte om at være kendte
- Det var hårdt og spændende for mig at arbejde med rollen. Jeg ønskede ikke at portrættere Nicky som en parodi. Jeg ø nskede at forstå hendes motivationer. Jeg tror ikke, at tyverierne handlede så meget om pengene og værdierne. Det handlede mere om, at disse unge teenage-piger havde en drøm om at leve lige som de ekstremt velhavende Hollywood-kendisser. De holdt også nogen gange små fester, når de begik indbrud i husene, fortæller Emma Watson, der ellers mest er kendt som den pæne pige Hermione Granger i Harry Potter-filmene.

Hvordan har det været for dig at bevæge dig væk fra Harry Potter-universet og ind i helt nye roller?

- Harry Potter ligger mange år tilbage i min bevidsthed. Jeg forsøger ikke at løbe fra Harry Potter. Jeg er meget stolt af den tid. Men jeg har også været utrolig lykkelig for de sidste par år, hvor jeg har prøvet kræfter med helt andre roller, siger Emma Watson.

Sofia Coppola fik ideen til filmen, 'The Bling Ring', efter at hun havde læst journalisten Nancy Jo Sales artikel om de berygtede tyverier i magasinet Vanity Fair. Hun fik også adgang til samtlige udskrifter af de interview Nancy Jo Sales havde lavet med de unge bande-medlemmer og talte i øvrigt personligt med to af dem.

Filmede i Paris Hiltons rigtige hus
- Jeg talte blandt andet med den teenage-pige, der både i virkeligheden og i filmen var meget tæt på at stjæle Paris Hiltons berømte hund, siger Sofia Coppola, der også afslører, at scenerne, der beskriver en lang række indbrud i Paris Hiltons hus faktisk er filmet i hendes eget hus.

- Vi fik tilladelse til at filme i Paris Hiltons eget hus. Og det var et sjældent indblik i en ekstrem verden af rigdom, som har været med til at gøre filmen meget mere autentisk.

- Paris Hilton gav os en rundvisning i sit store hus og viste os sin gigantiske garderobe og sit værelse med sko. Men det sjoveste var nok hendes store sofapuder, der alle var prydet med et billede af Paris Hilton, forklarer Sofia Coppola.

Kendis-hysteri
-For mig er det en utrolig historie, at unge, smukke og velhavende teenagere pludselig springer ud som forbrydere i en glamourøs verden. Og det chokerede mig, at de faktisk ikke mente, at de havde gjort noget galt. Og de var nærmest stolte over den berømmelse, som tyverierne gav dem. Det siger meget om den tid, som vi lever i, hvor de unge vokser op med kendis-hysteri og facebook og twitter, forklarer Sofia Coppola.

Alle de unge fik fængselsstraffe fra 1 til 4 år samt store bøder.

Se også: Se DiCaprios syv sexede scoringerSe også: Refn kalder Robert De Niro en 'pornobiografmand'Se også: Tårnhøje Nicole Kidman savner sin KeithSe også: Leonardo er fascineret af The Great Gatsby

1 af 4 De tunge teenagere i banden fester konstant for de stjålne penge. Og de ryger både masser af pot og tager utallige baner kokain.(Foto: Cannes Festival)
2 af 4 De unge teenagere begik 50 indbrud på mindre end et år.(Foto: Cannes Festival)
3 af 4 Filminstruktøren Sofia Coppola, der er datter af den berømte filminstruktør Francis Ford Coppola.(Foto: Cannes Festival)
4 af 4 Emma Watson ses her i rollen som teenage-tyven Nicky, der her er på vej til retten i en scene i Sofia Coppolas nye film 'The Bling Ring'. (Foto: Cannes Festival)
0 kommentarer
Vis kommentarer