Brødrene Olsens vilde ungdom

De unge filmfolk Aske Bang og Allan Hyde har lavet en livsbekræftende kortfilm om Brødrene Olsens vilde ungdom, og hvordan de fik ideen til deres berømte sang 'Fly On The Wings Of Love' - se hele filmen her

De unge filmfolk Allan Hyde og Aske Bang ses her sammen med Brødrene Olsen, Jørgen og Noller, der er vilde med deres film.(Foto: Gourmet Film)
De unge filmfolk Allan Hyde og Aske Bang ses her sammen med Brødrene Olsen, Jørgen og Noller, der er vilde med deres film.(Foto: Gourmet Film)

Se hele kortfilmen 'Fly On The Wings Of Love' i videoen herover
------------------------------

Forestil dig Jørgen og Noller Olsen køre rundt i et gult folkevognsrugbrød på Highway One nord for Los Angeles i begyndelsen af 1970' erne. De har lige haft stor succes i Danmark og vil prøve lykken i USA. Men selvfølgelig løber brødrene Olsen pludselig ind i to amerikanske piger. Og så står den ellers på pot, fri kærlighed og peace and love.

Se også: Noller Olsen: Filmen om os, viser en drøm

Det er udgangspunktet for de tre unge filmfolk, filminstruktøren Aske Bang, skuespilleren Allan Hyde og produceren Nina Helvegs nye film 'Fly On The Wings Of Love', som Ekstra Bladet som det første medie viser her.

Allan Hyde og Aske Bang er her i gang med optagelserne til filmen 'Fly On the Wings of Love' i San Simeon nord for Los Angeles i USA.(Foto: Gourmet Film)
Allan Hyde og Aske Bang er her i gang med optagelserne til filmen 'Fly On the Wings of Love' i San Simeon nord for Los Angeles i USA.(Foto: Gourmet Film)

- Hold da helt kæft. Vi er i den syvende himmel. Nu er der dømt Brødrene Olsen på 'road-trip', siger filminstruktøren Aske Bang til ekstrabladet.dk lige før galla-premieren på filmen i Husets Biograf i København.

Aske Bang og Allan Hyde har i fælleskab instrueret filmen, og de spiller også henholdsvis hovedrollerne som Jørgen og Noller Olsen. De to amerikanske hippie-piger Angelina og Marie, som de kommer i kanen med, spilles af Emma Bell og Hailey Boyle. Filmen er ren fiktion.

Kærlighed, frihed og tolerance
Skuespilleren Allan Hyde, der fik sit internationale gennembrud i den amerikanske tv-serie 'True Blood' i rollen som vampyren Godric, beskriver selv kortfilmen som en musikalsk satire om kærlighed, inspiration og musik.

- I starten ville vi bare have nogle parykker på og lave en sjov film om, hvordan Brødrene Olsen fik ideen til deres sang 'Fly On The Wings of Love', der vandt Det Internationale Melodi Grand Prix i år 2000. Men filmen udviklede sig lynhurtigt til noget meget mere betydningsfuldt, siger Allan Hyde og tilføjer:

- Den kom også til at handle om kærlighed, frihed, tolerance og søskendeforhold - og først og fremmest om, at man aldrig skal skue hunden på hårene, siger Allan Hyde og Aske Bang tilføjer:

- Vi betragter selv filmen som en slags tak til Brødrene Olsen for deres musik. Og med et budget på kun 30.000 kroner synes jeg, at vi har fået masser af fede ting i kassen, siger Aske Bang og tilføjer:

- Jeg var kun 12 år gammel, da jeg sammen med min mormor så Brødrene Olsen vinde ’Det Internationale Melodi Grandprix’ i år 2000 med deres sang ’Fly On The Wings Of Love’. Jeg glemmer det aldrig. Jeg græd af glæde. Og jeg følte mig stolt over at være dansker, siger Aske Bang.

I filmen 'Fly On The Wings Of Love' synger Aske Bang og Allan Hyde fem af Brødrene Olsens sange, heriblandt 'San Francisco', 'Marie Marie', 'One Woman To Love', 'I Have To Dance' og 'Angelina'. Og som et lille twist i filmen bydes der selvfølgelig også på den ægte vare, når Olsen Brødrene synger deres gigant-hit 'Fly On The Wings Of Love'.

Olsen Brødrene er vilde med filmen
For nylig viste Allan Hyde, Aske Bang og Nina Helveg filmen for Brødrene Olsen. Og både Jørgen og Noller samt deres manager Steen Wittrock var vilde med filmen.

Man skulle næsten tro, at I havde stået ved sidelinjen dengang ’brødrene’ var unge. I filmen skændes I jo lige så godt, som Jørgen og Noller gjorde det, da de var yngre. Det eneste I mangler er bokseringen, siger Steen Wittrock.

Jørgen og Noller udtrykte også stor begejstring for filmen og forklarede, at de unge filmfolk meget præcist havde ramt den særlige stemning, der var i 1970’ erne.

De unge filmfolks baggrund
Allan Hyde og Aske Bang mødte hinanden under indspilningerne til Hella Joofs tv-serie 'Album', og de medvirkede også begge senere i tv-serien 'Lærkevej'. De stiftede efterfølgende filmselskabet Gourmet Film, hvor Nina Helveg senere kom med som producer. De unge filmfolk har lavet adskillige kortfilm sammen.

Aske Bang går i dag på instruktør-linjen på Filmskolen, mens Nina Helweg går på filmuddannelsen Super 16. Allan Hyde har i et par år boet i Los Angeles i forbindelse med den amerikanske tv-serien ’True Blood’, hvor han havde rollen som Godric, men Allan Hyde er flyttet tilbage til Danmark, hvor han arbejder som skuespiller.

1 af 5 
2 af 5 Aske Bang og Allan Hyde ses her i rollerne som Jørgen og Noller Olsen i filmen 'Fly on The Wings of Love', hvor de møder to amerikanske piger spillet af Emma Bell og Hailey Boyle.(foto: Gourmet Film)
3 af 5 Olsen Brødrene og deres manager Steen Wittrock ses her med de unge filmfolk fra Gourmet Film. Fra venstre: producer Nina Helveg, Allan Hyde, Noller Olsen, Aske Bang, manager Steen Wittrock og Jørgen Olsen.(Foto: Gourmet Film)
4 af 5 Skuespilleren Allan Hyde og filminstruktøren Aske Bang var klædt ud som Olsen Brødrene, da de fornylig skulle uddele en pris ved Danish DJ Award.(foto: Gourmet Film)
5 af 5 De unge filmfolk Allan Hyde og Aske Bang ses her sammen med Brødrene Olsen, Jørgen og Noller, der er vilde med deres film.(Foto: Gourmet Film)
0 kommentarer
Vis kommentarer