Nymphomaniac-stjerne anklaget for kopiering

Skuespilleren Shia Labouef kan stå overfor en retssag, efter han kopierede en grafisk roman - ord for ord - til sin debut som instruktør

Shia LaBeoufs film er nu fjernet fra nettet. (Foto: AP)?
Shia LaBeoufs film er nu fjernet fra nettet. (Foto: AP)?

Skamløs kopiering uden retmæssig kreditering til forfatteren.

Sådan lyder den grove anklage mod skuespiller og 'Nymphomaniac'-stjerne Shia LaBeouf, efter hans kortfilm, 'Howard Cantour.com', fik premiere på nettet den 16. december.

Ifølge kritiske røster er filmen, som er Labeoufs instruktørdebut, nemlig en direkte kopi af den grafiske roman 'Justin M. Damiano' fra 2007. Det skriver Female First.

Se også: Bøffen viser brystmuskler

Og selvom skaberen bag tegneserien, Daniel Clowes, ikke selv har villet kommentere Labeoufs kopiering af værket, så fortæller Clowes' forlag, Fantagraphics, at han lige nu 'overvejer sine retslige handlemuligheder'.

Se også: Shia LaBeouf er single igen

Forlægger Eric Reynolds er ikke i tvivl om, at Clowes vil have held med at bevise, at Labeouf har snuppet værket fra 2007.

Nyt navn
- Labeouf har måske nok skiftet navnet på hovedpersonen, men han har brugt tegneserien som et manuskript og storyboard, siger han ifølge Female First til New York Daily News og fortsætter:

- Clowes har en meget særegen tone, og Labeouf har brugt dialogen ord for ord. Der er ingen tvetydighed. Der er ingen andre end Clowes, der kan have skrevet det her, siger han og kalder Labeoufs kopiering for 'lige så forvirrende, som det er rystende'.

Se også: Druk-ramt Shia LaBeouf skræmmer kollega

Shia Labeouf har, siden kopi-anklagerne så dagens lys, undskyldt for at planke Clowes' værk.

- Jeg er flov over, at jeg glemte at kreditere Daniel Clowes for hans værk 'Justin M. Damiano', som var min inspiration til filmen, skrev skuespilleren ifølge Female First på Twitter.

Se også: Shia LaBeouf tog LSD i Mads Mikkelsen-film

'Howard Cantour.com' er siden blevet fjernet fra nettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer