Jagten helt fremme i Oscar-kapløb

Filmen 'Jagten' af Thomas Vinterberg er blandt de ni film, der er 'shortlistet' til Oscar-statuette

Mads Mikkelsen har hovedrollen i Thomas Vinterbergs 'Jagten', der er med i kapløbet om en Oscar-statuette. (Foto: AP)
Mads Mikkelsen har hovedrollen i Thomas Vinterbergs 'Jagten', der er med i kapløbet om en Oscar-statuette. (Foto: AP)

Danmark er fortsat med i kapløbet om en Oscar-statuette i kategorien bedste fremmedsprogede film.

Det står klart fredag, efter at Oscar-akademiet har 'shortlistet' Thomas Vinterbergs 'Jagten', hvilket betyder, at den er blandt de ni bedste film. 16. januar sker den endelige nominering, hvor fire film skal sorteres fra.

Vinterberg blev for nylig nomineret til en Golden Globe, der som regel er en god indikator for, hvilke film der skal kæmpe om Oscarstatuetten.

Filmen har været populær herhjemme og solgt over 670.000 billetter i de danske biografer.

'Jagten' er instrueret af Thomas Vinterberg, der også har skrevet filmens manuskript sammen med Tobias Lindholm. Filmen havde dansk premiere i januar i år og har været en af de tre bedst sælgende film de seneste fem år.

I filmen er det hovedpersonen Lucas' bedste vens datter, som sætter gang i jagten. I børnehaven siger hun nogle ord, der slipper raseriet løs i den danske provinsby, og snart må Lucas kæmpe for sin overlevelse.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som Lucas. I Cannes vandt han prisen for bedste mandlige hovedrolle i 2012. Ud over Mikkelsen spiller blandt andet Susse Wold og Thomas Bo Larsen med i filmen. Tidligere i år vandt 'Jagten' Nordisk Råds Filmpris.

Sidste år var Nikolaj Arcel nomineret til en Oscar for 'En kongelig affære', men den måtte se sig slået af den østrigske film 'Amour'.

Oscar-uddelingen finder sted i Dolby Theatre i Hollywood søndag den 2. marts 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer