Det var Guds plan, at jeg dræbte katten

Søren Kragh-Jacobsens nye danske spillefilm 'I lossens time' sætter fokus på en psykisk syg patient - se stort galleri med billeder fra filmen her

- Det er Guds plan, at jeg dræber den her kat, siger den psykisk syge unge mand i Søren Kragh-Jacobsens nye film 'I lossens time'.(Foto: Per Arnesen)
- Det er Guds plan, at jeg dræber den her kat, siger den psykisk syge unge mand i Søren Kragh-Jacobsens nye film 'I lossens time'.(Foto: Per Arnesen)

I dag offentliggør den britiske biografdistributør Arrow Films, at de har sikret sig rettighederne til britisk biografpremiere på Søren Kragh-Jacobsens psykologiske drama 'I lossens time', der sætter fokus på en psykisk syg ung mand, der har dræbt et ældre ægtepar samt sin egen kat.

Søren Kragh-Jacobsen har samlet et imponerende hold med flere af gårsdagens Robertvindere foran og bag kameraet på sin nye spillefilm 'I lossens time'. Filmen er baseret på et forlæg af Per Olov Enquist, og bag manuskriptet står, udover Søren Kragh-Jacobsen selv, to af tidens mest anerkendte skrivekræfter Jonas T. Bengtsson og Tobias Lindholm.

Læs også:

Sofie gråbøl har det blandet med at blive ældre. Foto: Linda Johansen TV - 1. okt. 2012 - kl. 17:19 Sofie Gråbøl: Syv års Sarah Lund-hår er væk

Flere Robert-vindere på rollelisten
'I lossens time' tæller bl.a. årets Robertvinder Sofie Gråbøl, Signe Egholm Olsen og Frederik Johansen i hovedrollerne, samt Søren Maling, Robertvinder for Bedste mandlige hovedrolle, og Börje Ahlstedt på rollelisten. Börge Ahlstedt modtog i 1989 en Robert i kategorien 'Bedste mandlige hovedrolle' for Søren Kragh-Jacobsens 'Skyggen af Emma'.

Myrdede ældre ægtepar
Filmen tager udgangspunkt i præsten Helen (Sofie Gråbøl), der bliver kontaktet af forskeren Lisbet (Signe Egholm Olsen), der har desperat brug for hjælp. Lisbet leder et eksperiment på en lukket institution, hvor hun hjælper traumatiserede og voldelige indsatte ved at give dem ansvar for et kæledyr. En af de indsatte - en ung mand, der umotiveret har dræbt et ældre ægtepar - fik ved forsøgets start tildelt en rød kat. Katten var hans ét og alt, men nu har han pludselig kvalt katten og forsøgt at tage sit eget liv, alt mens han rabler om, at det er Guds plan. Lisbet har bange anelser og beder kirken om hjælp, men Helens møde med den unge mand bliver en chokerende rejse ind i hans sårede sjæl, og mødet kommer til ændre hendes liv for evigt.

Stor interesse fra udlandet
Udlandet har allerede nu udvist stor interesse for filmen. Producer Lars Bredo Rahbek, Nimbus Film udtaler:

- Det normale er, at en film købes til udenlandsk distribution efter at være blevet udtaget og vist på en større film festival. Derfor er denne tidlige og stærkt stigende internationale interesse for 'I lossens time' meget interessant og lovende. Storbritannien har i mange år været at betragte som et af verdens vigtigste, men svært tilgængelige markeder. Men præcis som med Sverige, hvor filmen kommer op til efteråret, besluttede Arrow Films sig for at sikre filmen efter blot at have læst manus og set få udvalgte scener. Flere af Sørens film er allerede kendte og elskede af det britiske publikum, og med 'I lossens time' har Søren lavet en særdeles stærk og smuk film, som vi ved vil både røre og forurolige.

'I lossens time' får dansk biografpremiere torsdag den 23. maj.

1 af 10 Sofie Gråbøl, kendt som Sarah Lund fra tv-serien 'Forbrydelsen', springer i filmen ud som præsten Helen, der skal snakke med den unge mand(Frederik Johansen).(Foto: Per Arnesen)
2 af 10 Den unge skuespiller Frederik Johansen ses her i rollen som den psykisk syge unge mand i en blodig scene fra filmen.(foto:Per Arnesen)
3 af 10 Sofie Gråbøl: Nu som præst.(Foto: Per Arnesen)
4 af 10 Den psykisk syge mand går her amok på den lukkede institution.(Foto: Per Arnesen)
5 af 10 Søren Malling og Frederik Johansen i en scene fra filmen.(Foto: Per Arnesen)
6 af 10 Den unge mand bliver farlig både for sig selv og sine omgivelser og bliver derfor fastspændt til sin seng.(Foto: Per Arnesen)
7 af 10 Sofie Gråbøl og Frederik Johansen i nærkontakt.(Foto: Per Arnesen)
8 af 10 Signe Egholm Olsen spiller en forsker på sindssyge-hospitalet. Her bliver hun instrueret af filminstruktøren Søren Kragh-Jacobsen.(Foto: Per Arnesen)
9 af 10 Forskeren og præsten vil i fællesskab forsøge at finde ud af, hvorfor den psykisk syge unge mand ryger længere og længere ud i sindssygen.(Foto: Per Arnesen)
10 af 10 - Det er Guds plan, at jeg dræber den her kat, siger den psykisk syge unge mand i Søren Kragh-Jacobsens nye film 'I lossens time'.(Foto: Per Arnesen)
0 kommentarer
Vis kommentarer