Trine Dyrholm og Bodil Jørgensen vandt fortjent Robert-pris

Den 40-årige Trine Dyrholm vandt Robert-prisen for 'bedste kvindelige hovedrolle' for sin præstation som den kræftramte frisør i Susanne Biers film 'Den skaldede frisør' - prisen blev delt med Bodil Jørgensen for hendes præstation som Gudrun Fiil i 'Hvidstengruppen'

Robert-vinderne Trine Dyrholm og Bodil Jørgensen.(Foto: Mogens Flindt)
Robert-vinderne Trine Dyrholm og Bodil Jørgensen.(Foto: Mogens Flindt)

- Det har været en helt fantastisk tur. Jeg vil gerne sige tak til Susanne Bier og til Pierce Brosnan for at give mig lov til at være en alternativ Bond-pige, lød det fra Trine Dyrholm, da hun her til aften vandt en fortjent Robert-pris.

Med Robert-prisen som 'årets kvindelige hovedrolle' for sin rolle som den kræftramte damefrisør i Susanne Biers film 'Den skaldede frisør' har Trine Dyrholm endnu engang sat streg under sin førerposistion som den mest prisvindende skuespillerinde i dansk film nogensinde med hele fem Bodil-priser og nu tre Robert-priser.

Trine Dyrholm er nærmest blevet en dansk udgave af Meryl Streep, der 17 gange er blevet nomineret til en Oscar, og som hele tre gange har vundet en Oscar.

Den 40-årige Trine Dyrholm måtte dog her til aften dele sin Robert som 'bedste kvindelige hovedrolle' med Bodil Jørgensen, der fortjent også fik den samme pris for hendes præstation som Gudrun Fiil i 'Hvidstengruppen'.

- Det er særligt og dejligt at være to om prisen. Det vi laver er jo så ensomt. Tusind tak til alle, der har været med til at fortælle Hvidstengruppen. Min mor og far kan jeg ikke takke. De døde begge for nylig. Så nu er jeg også forældreløs, lød det fra Bodil Jørgensen.

Læs også:

Se også: Trine Dyrholm i praktik som journalist

Læs også:

Se også: Kun de fede roller tæller for Trine Dyrholm

Læs også:

Trine Dyrholm er kommet i godt selskab. (Foto: Screendump fra tv-indslag) Film - 3. jul. 2012 - kl. 13:55 TV: Se Dyrholm og Brosnan i Biers nye komedie

Romantik i Italien
'Den skaldede frisør' er en romantisk komedie med kæmpe stort R, der tager publikum med til det billedskønne Sorrento i det sydlige Italien, hvor vi skal til bryllup med to danske familier. I centrum har vi det unge, skønne brudepar Astrid(Molly Egelind) og Patrick(Sebastian Jessen). Og rundt om dem deres to skøre familier. I den ene lejr har vi brudens mor - den smukke, men kræftramte frisør Ida(Trine Dyrholm) uden hår på hovedet og netop forladt af sin mand gennem 25 år. Med til brylluppet er også Idas brovtende båthorn af en mand, Leif(Kim Bodnia), og dennes nye blondine-kæreste Thilde(Christiane Schaumburg Müller), der har det lidt svært med det danske sprog. Og endelig Astrids hårdtslående soldaterbror Kenneth(Micky Skeel Hansen) med det eksplosive temperament. I den anden lejr møder vi gommens engelske far, den distræte forretningsmand Philip(Pierce Brosnan), der hver dag undrer sig over, hvorfor han stadigvæk bor i Danmark – og ikke helt er kommet sig over sin kones tragiske død. Og sidst men ikke mindst slipper vi heller ikke for Philips svigerinde Benedikte(Paprika Steen) med fut i snakketøjet og knald på hormonerne. Der er med andre ord lagt i pastagryden til en passioneret, krydret omgang Pasta Con Amore.

1 af 5 Trine Dyrholm her i kærlig omfavnelse med selveste Pierce Brosnan i en scene fra Susanne Biers film 'Den skaldede frisør'.(Foto: Zentropa)
2 af 5 Trine Dyrholm poserer her med Kim Bodnia ved galla-premieren på 'Den skaldede frisør' i Danmark. De spiller ægtepar i filmen.(foto: Mogens Flindt)
3 af 5 Trine Dyholm får her stående applaus under filmfestivalen i Venedig efter visningen af 'Den skaldede frisør'.(Foto: Kim Kastup)
4 af 5 To smukke kvinder: Susanne Bier og Trine Dyrholm.(Foto: Mogens Flindt)
5 af 5 Robert-vinderne Trine Dyrholm og Bodil Jørgensen.(Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere