Ålen om ny Trier-film: Den bliver hans hovedværk

Indspilningerne til Triers film Nymphomaniac er færdige. Peter Aalbæk Jensen ser filmen som Triers hovedværk

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Lars von Trier og hans filmhold er færdige med indspilningerne til Nymphomaniac. Og filmmandens mangeårige partner Peter Aalbæk Jensen - også kaldet Ålen - mener, at filmen bliver noget helt særligt fra Triers hånd.

- Denne film bliver med al sandsynlighed Lars von Triers hovedværk. Den rummer så meget potentiale i forhold til humor, storhed og visuel kvalitet, at det er en Lars von Trier i absolut storform, siger Peter Aalbæk Jensen og fortsætter:

- Lars har klippet en fjerdedel af materialet nu, og for en købmand som mig giver det smil på læben at se, at både lyst og latter går hånd i hånd med det store drama. Dette er Lars' mest ambitiøse film til dato, siger han i en pressemeddelelse om filmen.

Læs også:

Se også: Ålen skal ses efter: Tager 10 procent for at skrive en regning

Nymphomaniac fortæller historien om en kvindes erotiske rejse fra fødslen til 50-års alderen. Det er hovedkarakteren Joe, der spilles af Charlotte Gainsbourg, der fortæller historien.

Ikke set før
Joe bliver en vinteraften fundet af en ældre ungkarl Seligman, der spilles af Stellan Skarsgård, og hun er tævet til ukendelighed. Han tager hende med hjem for at pleje hende, mens han spørger ind til hendes liv.

Han lytter intenst, imens Joe fortæller sin saftige livshistorie med mange facetter og rig på associationer og pludselige indskydelser.

Filmen har den største internationale rollebesætning set i en Lars von Trier film. Og visuelt bliver den noget, man heller ikke før har set i en Trier film.

Læs også: Se også: Ålen og Ekko indgår forlig Ålen og Ekko indgår forlig

Og den kommer til at byde på internationale filmstjerner ud over Charlotte Gainsbourg og Stellan Skarsgård - det være sig Christian Slater, Uma Thurman, Willem Dafoe og Connie Nielsen - og danske skuespillere som Jesper Christensen, Jens Albinus og Nicolas Bro.

De 268 manuskriptsider og 11 ugers optagelse har givet over 100 timers materiale. Og planen er, at Lars von Trier har Nymphomaniac færdig i slutningen af 2013. Filmen produceres af Zentropa Entertainments.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere