Københavns 'blodigste' weekend på vej

Cinemateket og Husets Biograf byder på 20 spillefilm og masser af kortfilm under den blodfyldte splatterfilm-festival 'Blodig Weekend' fra 27.-30. september

Her ses en af de kvindelige ofre i Franck Khalfouns film 'Maniac', hvor selveste Elijah Wood i rollen som den psykopatiske Frank, jager kvinder og tager deres skalp.(Foto: PR Foto/DFI)
Her ses en af de kvindelige ofre i Franck Khalfouns film 'Maniac', hvor selveste Elijah Wood i rollen som den psykopatiske Frank, jager kvinder og tager deres skalp.(Foto: PR Foto/DFI)

København byder nu på en vaskeægte genrefilmfest i Cinemateket og i Husets Biograf. En ekstravaganza af horror, gys, splatter og andre kriller- og gisp-fremkaldende filmoplevelser fyret af på tre dage under ét tag. Eller rettere under to tage: Cinemateket er venue for Blodig Weekends dag- og aftenvisninger samt et stort genrefilms-convent (lørdag den 29. september fra kl. 13), mens Husets Biograf giver ly til natteravne med blodskudte øjne fra midnat.

Blodig Weekend er inspireret af lignende events i udlandet (bl.a. Frankrig), som ikke bare samler det bedste af det nye inden for horror, men også byder historiske højdepunkter (såsom Dreyer-klassikeren ’Vampyr’), weird nicheproduktioner og selvfølgelig et rum for palaver, signeringer, mad og drikke, mens efterårsmørket samler sig udenfor.

Tidsrummet er fredag, lørdag og søndag den 27.-30. september, og programmet byder på mere end 10 danmarkspremierer og lige så mange instruktørbesøg. Mød bl.a. det franske instruktørpar Bustillo & Maury (’Inside’), folkene bag satsningen ’Eddie: The Sleepwalking Cannibal’ og en stribe herboende aficionados, der sælger ud af deres memorabilia.

Italiensk horror
På 'Blodig Weekend' kan man også opleve den italienske horror-maestro Lamberto Bava og andre instruktører in persona, finde sin nye yndlingsplakat eller sjældne VHS-perler i en markedskasse. Og kast dig dig selv for løverne, når festivalen byder på ca. 20 spillefilm og masser af kortfilm.

- Ud over den snes spillefilm, der er 'Blodig Weekends' hovedpulsåre, kan man i Cinematekets Bio Benjamin få føling med nye produktioner (især kortfilm) fra et talentfuldt dansk vækstlag. Der er gratis adgang til græsrodsfilmene – se programmet på cinemateket.dk eller i foyeren. Med masser af debatter, Q&As og åbenhed for de udøvende kræfter håber vi, at Blodig Weekend vil virke som samlingspunkt for både genrefans og -filmmagere, lyder det fra festivalens arrangører, der blandt andre tæller Torsten Hvas, Another World Entertainment, Elias Eliot, Fantastic Film Festval, Lars & Johan, Julia Holmgaard og Lou Brockdorff samt Rasmus Brendstrup og Morten Tang fra Cinemateket.

Billetter koster 75 kr. (50 kr. for medlemmer af Cinemateket). Køber du fem billetter, får du en sjette ekstra gratis – rabatkort sælges i billetsalg (gælder kun til Cinematekets visninger).

Læs meget mere om festivalen 'Blodig Weekend' og filmene her

1 af 3 Anne Lynne McCord ses her i filmen 'Excision' i rollen som teenageren Pauline, der har et brændende ønske om at miste sin mødom og en besættelse for kød. Filmen om teenageren med de ekstreme volds-fantasier sendte chokbølger gennem årets Sundance Film Festival i USA. (Foto: PR Foto/DFI)
2 af 3 [REC]3 er ifølge udenlandske anmeldere en kras oplevelse. Clara og Koldo skal giftes. Der filmes lystigt med alskens moderne isenkram; den lykkelige dag skal dækkes fra alle vinkler. Men i [REC]-universet kan kameraer bruges til andet og mere end stjernestunder – bl.a. til at forevige øjeblikket, da virus og vanvid rammer selskabet, og den spinkle brud må tage en mandsstor motorsav i brug. [REC]3 er skrækfilmens svar på en årgangsrødvin: Intensiv, med mange nuancer på paletten – og med effektfuld alkoholprocent. Skal du kun se én film under Blodig weekend, så er [REC]3 et godt bedste bud.
3 af 3 Her ses en af de kvindelige ofre i Franck Khalfouns film 'Maniac', hvor selveste Elijah Wood i rollen som den psykopatiske Frank, jager kvinder og tager deres skalp.(Foto: PR Foto/DFI)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen