Ungdomsfilm med fokus på mødommen

Kasper Munk har lavet en intens ungdomsfilm med fokus på unge pigers desperate fokusering på deres livs første samleje - de unge kvindelige skuespillere mener selv, at filmen er et realistisk bud på ungdommen i dag

Deres allerførste samleje: Emilie Claudius Kruse og Benjamin Wandschneider ses her i rollerne som Christine og Jonas i en øm og kærlig scene fra ungdomsfilmen 'You & Me Forever'.(Foto: SF Film)
Deres allerførste samleje: Emilie Claudius Kruse og Benjamin Wandschneider ses her i rollerne som Christine og Jonas i en øm og kærlig scene fra ungdomsfilmen 'You & Me Forever'.(Foto: SF Film)

Alle mennesker, der har passeret teenage-årene, husker med både gru og fryd tilbage til de følsomme år, hvor hormonerne eksploderer og alle tanker pludselig fokuseres mod livets første samleje, der nærmest som et ritual symboliserer overgangen fra barn til voksen.

Det er et af hovedtemaerne i Kasper Munks nye ungdomsfilm 'You & Me Forever', der har premiere i de danske biogafer i morgen.

”You & Me Forever” er en coming of age fortælling om de to 16-årige piger Laura(Julie Brochorst Andersen) og Christine(Emilie Claudius Kruse). De har altid været bedste veninder, men da de møder den mystiske og flirtende Maria(Frederikke Dahl Hansen), tager deres venskab en dramatisk drejning. Laura bliver hurtigt fascineret af Maria, og lader sig lokke ind i hendes grænsesøgende univers af fester, drenge og sex. Christine bliver frosset ude af det nye venindeskab og kan ikke forstå, hvorfor Laura trækker sig væk fra hende – de har jo altid været sammen.

Marie er dog ikke helt den, hun giver sig ud for at være. Marias mørke sider bliver mere og mere grænseoverskridende for Laura, og langsomt begynder afsavnet af barndomsveninden, Christine, at melde sig...'You & Me Forever' er en skildring af venindeskabets dramaer, kærlighed og intriger. Men også en film om drømmen om livets første samleje og fuldbyrdelsen af det.

De unge fik lov at improvisere
Filmens tre kvindelige skuespillere indspillede den velfungerende ungdomsfilm for ca. to år siden, da de var næsten jævnaldrende med filmens karakterer. Idag er Julie Brochorst Andersen 19 år, Emilie Claudius Kruse er 19 år, og Frederikke Dahl Hansen er 19 år.

Alle tre piger er enige om, at Kasper Munk har lavet en meget realistisk ungdomsfilm, der er tæt på den virkelighed, ungdommen lever idag.

- Jeg synes faktisk, at 'You & Me Forever' har ramt plet med henblik på at beskrive de unges liv netop nu. Og det handler om, at han har inddraget os skuespillere utrolig meget i processen. Jeg synes, at det er en meget realistisk film, siger Frederikke Dahl Hansen.

Julie Brochorst Andersen tilføjer:

- Vi har arbejdet rigtig meget ud fra vores egne erfaringer samt nogle oplevelser, vi selv har haft. Og det gør hele universet meget mere realistisk.

Emilie Claudius Kruse mener også, at det har været en stor styrke for filmen, at de unge skuespillere fik lov til at improvisere sig frem til nogle troværdige scener og dialoger.

- Nogle gange fik vi blot udstukket et par linjer om, hvad den og den scene skulle handle om. Og så improviserede vi os frem til resten. Det skete f.eks. i scenen, hvor vi læser den gamle berømte bog 'Kvinde Kend Din Krop'.

Det allerførste samleje
Et af filmens hovedtemaer er den store betydning, som unge piger tillægger deres allerførste samleje. Det glorærdige og mystificerede sekund, hvor de mister deres mødom.

- Er det realistisk at unge piger fokuserer så meget på det første samleje?

- Når man er de her 15, 16, 17 år, så betyder det første samleje utrolig meget i ens liv. Og det gør det for alle piger, siger Julie, og Emilie tilføjer:

- Det er jo en slags overgangs-ritual, og man ser på sig selv på en helt anden måde, efter at man første gang har været sammen med en dreng.

Grænseoverskridende sex-scener
- Hvordan har det været for Jer at indspille de grænseoverskridende sex-scener i filmen?

- Man ville lyve, hvis man sagde, at det var de bedste optage-dage. Jeg var virkelig nervøs. Men fra hele filmholdet har der været meget stor respekt omkring sex-scenerne, fordi alle ved, at det er ekstremt grænseoverskridende at skulle ligge helt nøgen i en scene med en mand mellem benene. Og hver eneste detalje i samleje-scenerne er iøvrigt nøje instuderet og aftalt.

Julie Brochorst Andersen mener også, at det var vigtigt, at de intime sex-scener i filmen blev optaget som de sidste.

- Vi nåede jo at blive trygge overfor hinanden, inden sex-scenerne skulle optages. Det gjorde det hele mere overkommeligt, fortæller Julie.

Ekstrabladet.dk vil varmt anbefale filmen, der er et intimt og præcist billede ind i det liv, som nogle af nutidens teenagere lever. Og det er helt sikkert, at forældre til teenagere kan lære rigtig meget af at se filmen.

1 af 7 Laura Brochorst Andersen og Allan Hyde forsøger også i filmen 'You & Me Forever' i rollerne som Laura og Tobias at træde ind i de voksnes verden med deres allerførste samleje.(Foto: SF Film)
2 af 7 Emilie Claudius Kruse, Allan Hyde, Julie Brochorst Andersen og Frederikke Dahl Hansen poserer her for pressen i forbindelse med den nye ungdomsfilm 'You & Me Forever'.(Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 7 De tre smukke piger Emilie Claudius Kruse, Julie Brochorst Andersen og Frederikke Dahl mener alle, at 'You & Me Forever' er et realistisk bud på ungdommen idag.(Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 7 Skuespilleren Allan Hyde(til venstre) poserer her sammen med filminstruktøren Aske Bang. De er igang med at klippe deres nye kortfilm om brødrene Olsen, der har fået titlen 'Fly on The Wings of Love'.(Foto: Jakob Jørgensen)
5 af 7 Filminstruktøren Kasper Munk ses her sammen med sine unge skuespillere: Fra venstre - Kasper Munk, Allan Hyde, Emilie Claudius Kruse, Julie Brochorst Andersen, Benjamin Wandschneider og Frederikke Dahl Hansen.(Foto: Jakob Jørgensen)
6 af 7 Allan Hyde poserer med filmens smukke kvinder.(Foto: Jakob Jørgensen)
7 af 7 Deres allerførste samleje: Emilie Claudius Kruse og Benjamin Wandschneider ses her i rollerne som Christine og Jonas i en øm og kærlig scene fra ungdomsfilmen 'You & Me Forever'.(Foto: SF Film)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen