Bjarup Riis: I mål med gammel traver

Stjernerollerne til den kommende 'Tarok'-film er nu på plads

Regner Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis med deres travhest. Foto: Kamilla Bryndum
Regner Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis med deres travhest. Foto: Kamilla Bryndum

765.000 biografbilletter solgte hendes ’Hvidsten Gruppen’ plus et helt utroligt dvd-salg.

Nu er skuespilleren og instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis klar med navnene på hovedrollerne i sin nye film om travhesten Tarok, og det cast tegner til at gå rent ind.

Læs også:

Film - 29. aug. 2012 - kl. 21:33 Hvidstengruppen hædret med Svendprisen

Bjarne Henriksen har rollen som patriarken Karl Laursen. Kirsten Lehfeldt er hustruen Elisabeth, sønnen i sulkyen, Jørn Laursen er Henrik Vestergaard, der gjorde sig helt fantastisk bemærket i ’Hvidsten Gruppen’, og hans kone, Ingelise, spilles af Lene Marie Christensen.

Perfektionist
- Selvfølgelig mærker jeg da et pres. Det gør jeg uanset, hvad jeg skal lave, for jeg er perfektionist. Men jeg ved da ikke, om jeg kan lave en tilsvarende succes. Det eneste jeg kan mærke er, at stoffet er universelt. Rammehistorien er godt nok en travhest, der vandt 111 ud af 150 løb, og hvis internationale sejre står som noget af det største i dansk sportshistorie. Men samtidig er det en menneskehistorie, der begynder i 1947 med fattigdom og Marshallhjælp og en mand, Karl Laursen, der med traktorens indførelse står med en hel stald af ubrugelige arbejdsheste. Det handler om en familie, der kæmper for at overleve og til sidst får den helt store vinder. Den historie er en drøm, som alle kan identificere sig med, fortæller Bjarup Riis.

Et superhold
Rollen som Karl er Bjarne Henriksen første store filmhovedrolle siden første sæson af tv-serien ’Forbrydelsen’, hvor han spillede faren, Theis Birk, hvis datter blev bestialsk myrdet.

Læs også:

Se også: Hvidsten-dvd faldt ned fra himlen

Og Kirsten Lehfeldt plejer heller ikke just at have bærende, alvorlige karakterroller som den, hun har her.

Lene Marie Christensen, som sidste år fik den prestigefyldte Lauritzen Prisen, har i de senere år gjort sig bemærket både i tv-serier og på film. ’Lulu og Leon’ var både humoristisk og dramatisk, og i ’Frygtelig lykkelig’ kom hun seriøst i klemme medlem Kim Bodnia og Jakob Cedergren.

Frisk start
- Når vi går i gang med at filme til april næste år, handler det om at viske tavlen ren og bare glæde mig over, at ’Hvidsten Gruppen’ gik så godt. Jeg skal abstrahere og gå i gang med ’Tarok’ med samme entusiasme og seriøsitet, som jeg gjorde med den første, siger hun.

Læs også:

Se også: Bille August droppet til ny Blixen-film

Og sådan vil det også blive, når Bjarup Riis efterfølgende går i gang med ’Karen Blixen’.

Men alt står og falder med den svære toer, og selv om hun ikke ryster på hænderne eller har præstationsangst endnu, så ved hun godt inderst inde, at alles øjne hviler på hende. Og at hendes store biografpublikum fra ’Hvidsten Gruppen’ forventer en lige så stor oplevelse med Tarok-filmen, der får premiere i oktober 2013.

Se i øvrigt eb.dk's Trav

1 af 4 Lene Marie Christensen spiller svigerdatteren Ingerlise. Foto: Jan Sommer
2 af 4 Kirsten Lehfeldt har fået rollen som Elisabeth. Foto: All Over Press
3 af 4 Bjarne Henriksen er den gamle patriark, Karl Laursen. Foto: All Over Press
4 af 4 Regner Grasten og Anne-Grethe Bjarup Riis med deres travhest. Foto: Kamilla Bryndum
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen