Bornedal bider fra sig: Filmen er ikke til anmelderne

'Dræberne fra Nibe' har fået hug af anmelderne, men den er slet ikke lavet til dem, lyder det

Se traileren her.

'Dræberne fra Nibe' er ikke kommet godt fra start.

 I hvert fald hvis man måler filmens præstation ud efter anmeldernes karakterer. To stjerner af Ekstra Bladet, Berlingske, Jyllands-Posten, Politiken, en enkelt af Ekko og så fire af Filmland.

Nicolas Bro og Ulrich Thomsen kan ikke stille meget op med deres underfrankerede roller i 'Dræberne fra Nibe'. Foto: Henrik Petit. Filmanmeldelser - 11. jan. 2017 - kl. 21:53 Ny 'komedie' fra Bornedal: Pinagtig at overvære

Men ifølge Ole Bornedal er bedømmelserne er ikke meget værd, for filmen er slet ikke lavet til dem, der har givet karakterne.

- Nu er det heldigvis sådan, at der er tre-fire-fem millioner mennesker i det her land, som vi har lavet den her film til, og vi har ikke lavet den til de her 0,005 promille af den danske befolkning, som anmelderne udgør, sagde Ole Bornedal i torsdagens udgave af Aftenshowet.

- Og ved du hvad: Jeg rejser jo rundt i landet og giver foredrag, og hvis jeg står over for firehundrede mennesker, ved jeg, at der altid vil være et par stykker omme bagved, der kun udsender dårlig energi, og dem kan jeg aldrig nå.

Nicolas Bro og Ulrich Thomsen kan ikke stille meget op med deres underfrankerede roller i 'Dræberne fra Nibe'. Foto: Henrik Petit. Film - 12. jan. 2017 - kl. 08:02 Ny Bornedal-film kommer katastrofalt fra start

Smarte københavnersnuder
Filmen er blandt andet blevet kritiseret for at være fyldt med klicheer. Både Jyllands-Posten og Politiken påpeger dette.

I Aftenshowet bed Ole Bornedal så fra sig, da værten præsenterede et citat fra netop Politikens anmeldelse. Et stykke, der handler om, at filmen dyrker klicheen om, 'at udkantsdanmark er befolket af åndsamøber'.

- Det er racistisk og fornærmende over for jyder. Jeg synes, at det er en snobbet, elitær holdning at have til en film, der forsøger at lave en komedie i Jylland, lød det.

- Det er lidt smart at sidde i København.

50 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere