Dansk dokumentar udtaget til prestigefyldt filmfestival

Endnu en dansk film er med i konkurrencen om en pris ved stor international filmfestival

Et lille produktionsselskab fra Christianshavn i København vækker opsigt, fordi netop er blevet udtaget til en af verdens største filmfestivaler.

Det er dokumentarfilmen 'Horizon' på 80 minutter, der har sat deres navn på programmet. Filmen handler om den internationalt kendte islandske maler Georg Gudni, som de to tilrettelæggere - Bergur Bernburg og Bill Rathje - gennem ti år har fulgt tæt.

Fra 2001 og frem til hans pludselige død i 2011. De to filmfolk har filmet ham i forbindelse med forskellige udstillinger rundt omkring i verden. Derudover har de interviewet ham om hans meget nære forhold til naturen.

Filmen går dermed tæt på forskellige perioder af Georg Gudnis liv og bliver krydret med hans egne digte samt interviews med kollegaer, venner, kunstnere og kunstkritikere.

Se også: Dansk film åbner i Toronto

Blandt de medvirkende er skuespilleren Viggo Mortensen. De to udstillede nemlig sammen i Santa Monica i USA.

I går blev en dansk film også udtaget til den berømte filmfestival. Og ikke nok med det skal filmen 'Under Sandet' åbne hele showet.

Filmen handler om den danske efterkrigstid og er skrevet og instrueret

'Under Sandet' handler om ting i den danske efterkrigstids-historie, som der ikke snakkes så meget om.

Filmen er skrevet og instrueret af Martin Zandvliet.

Fjerner landminer
To millioner landminer, som tyskerne havde gravet ned langs den jyske vestkyst under besættelsen, skal fjernes, og det bliver hundreder af helt unge, tyske krigsfanger sat til at gøre med fare for deres liv.

Roland Møller spiller sergent Carl Leopold Rasmussen, der får kommandoen over fangerne, og man følger, hvordan hans had efterhånden forvandles til forsoning og tilgivelse.

Se også: Nazisterne har base på månen

Se også: Verdens 10 mest ubehagelige film

- Med udtagelsen til åbnings-film understreger festival-ledelsen, at 'Under Sandet' har et stort universielt potentiale, trods dens stærke baggrund i danske historiske kendsgerninger, siger filmens producent, Mikael Rieks fra Nordisk Film.

2 kommentarer
Vis kommentarer